ITWatch

Cloud-forretningen er i fremgang hos IBM

Den samlede omsætning går tilbage hos IBM, men koncernen kan glæde sig over markant vækst i cloud-forretningen i tredje kvartal.

Foto: STAN HONDA/AFP / AFP

Der var igen fremgang i cloud-forretningen hos den amerikanske it-koncern IBM i årets tredje kvartal.

Det fremgår af selskabets regnskab, der er offentliggjort mandag efter børslukketid i USA.

Flere af regnskabstallene var dog ikke den helt store overraskelse for investorerne. Allerede den 8. oktober offentliggjorde IBM foreløbige regnskabstal for omsætningen og den justerede indtjening per aktie i tredje kvartal.

Kvartalet endte - som tidligere indikeret - med et omsætningsfald på 2,6 pct. til 17,6 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie for den fortsættende forretning målt på GAAP-basis på 1,89 dollar. For sidstnævnte var der tale om en fremgang fra en indtjening på 1,87 dollar per aktie i samme periode af 2019.

IBM kunne glæde sig over en fremgang i omsætningen fra selskabets cloud-forretning på tværs af divisionerne på 19 pct. til 6,0 mia. dollar i tredje kvartal.

"Den stærke præstation i vores cloud-forretning - drevet af Red Hat - understreger den voksende adoptering hos klienterne af vores åbne, hybride cloud-platform," siger Arvind Krishna, der er administrerende direktør hos IBM, i regnskabsmeddelelsen.

Koncernen har investeret kraftigt i at udvikle sin forretning inden for netop cloud-software de seneste år, og sidste år købte IBM eksempelvis softwareselskabet Red Hat.

I forretningsområdet Cloud & Cognitive Software voksede omsætningen i tredje kvartal til 5,5 mia. dollar fra 5,2 mia. dollar i samme periode året forinden.

IBM's serviceforretning klarede sig omvendt knap så godt i kvartalet. Selskabets serviceforretning rettet mod professionelle kunder, Global Business Services, der blandt andet består af konsulentarbejde og applikationsstyring, oplevede et omsætningsfald på 5 pct. i kvartalet til 4,0 mia. dollar.

I divisionen Global Technology Services, der blandt andet dækker over serviceydelser inden for teknisk support, faldt omsætningen i kvartalet med 5 pct. til 6,5 mia. dollar.

Tidligere i oktober fortalte IBM, at koncernen vil udskille en del af forretningen. IBM vil lave et nyt selskab, som skal være et globalt serviceselskab inden for teknologi. Udskillelsen ventes at være tilendebragt i slutningen af 2021, og begge enheder vil blive børsnoteret.

IBM's aktie faldt mandag 0,8 pct. til 124,51 dollar i det amerikanske eftermarked efter offentliggørelsen af regnskabet.

Global it-gigant og dansk energiselskab står bag ny klimavenlig platform

IBM overtager Serviceplatformen et år senere end planlagt

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger