ITWatch

Planday investerer sig til underskud på bundlinjen

Planlægningsvirksomeden Planday har det seneste år investeret i udvikling og udvidet kundebasen. Det giver vækst i bruttofortjenesten, men endnu et år med underskud på bundlinjen.

Fra Plandays "Big Room Planning" sidste år, der tager planlægning væk fra computeren. | Foto: Rafael Arace/Planday/PR

Der er både underskud og rekordvækst hos danske Planday, der leverer et digitalt vagtplanlægningssystem, skriver Børsen.

Selskabet, der har ejere som venfurefondene Creandum, Idinvest og svenske SEB, forøger sin bruttofortjeneste med 23,3 mio. kr., mens der er underskud på 40 mio. kr. på bundlinjen.

"Vi har haft et rigtig fint år, og vi tænker ikke på det som tabsgivende – vi tænker på det som investeringer. Vi er nået til et sted, hvor vi har slået vores navn fast som et af de førende i verden, og det er det, vores investorer betaler penge for," siger adm. direktør Christian Brøndum til mediet, der desuden skriver, at Plandays underskud siden 2016 samlet har været på knap 124 mio. kr.

Udover at have fået større koncerner med i kundeporteføljen, der tidligere har bestået af mindre og mellemstore virksomheder, har Planday i 2019 også investeret i udvikling af deres produkt, og selskabet har desuden skiftet ud i ledelsen.

Dansk tech-selskab sætter turbo på produktudviklingen med nyt tiltag

Planday henter trecifret millioninvestering

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs