ITWatch

Coronakrisens videomøder giver Zoom rekordkvartal

Videotjenesten Zoom har leveret et historisk godt resultat i årets første tre måneder viser nyt kvartalsregnskab.

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Videotjenesten Zoom har i første kvartal fremvist et rekordregnskab. Ikke bare for selskabet selv, men muligvis for hele softwarebranchen.

Det skriver Financial Times.

"Det er måske det bedste kvartal i softwarebranchens historie," siger Alex Zukin, der er softwareanalytiker hos RBC Capital Markets, til Financial Times.

I løbet af tre måneder er omsætningen steget med 169 pct. til 328 mio. dollar.

Zoom har fået sin storhedstid under coronakrisen, i takt med at videomøder er blevet nødvendige for mange arbejdspladser.

Tirsdag løftede selskabet sløret for en økonomisk vækst, der overgår selv de mest optimistiske prognoser fra Wall Street.

Blandt andet har selskabets markedsværdi fået et skub opad til 61 mia. dollar, hvilket er en stigning på 42 mia. dollar fra starten af året.

Flere mindre kunder

Selskabet har nu mere end 265.000 betalende kunder med over 10 brugere, hvilket er en stigning på 354 pct. i forhold til sidste år. I april brugte omtrent 300 mio. personer videotjenesten i løbet af en dag. I december sidste år lå tallet på 10 mio.

De seneste uger har softwareselskabet fået kritik for dårlig datasikkerhed. Det førte til opråb fra flere amerikanske politikere, og selskaber advarede deres ansatte mod at benytte sig af videotjenesten. Ikke desto mindre har Zoom fortsat udvidet sit marked.

Blandt andet har selskabet fået langt flere mindre selskaber som kunder, der adskiller sig ved at betale måned til måned. Tidligere har Zoom fokuseret på store selskaber med mange ansatte, der ofte forpligter sig med årlige abonnementer.

Det har skabt tvivl om, hvor længe succesen kan fortsætte, når coronapandemien er aftaget, og erhvervslivet ikke længere har brug for videomøder i samme grad.

Norsk Zoom-konkurrent vil hente milliarder via børsnotering

Fra 10 til 300 mio. brugere

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger