ITWatch

Microsoft: Nedjusterer prognose for division med PC-salget

Udbruddet af coronavirus har ramt et af Microsofts forretningsområder, som nedjusterer forventningerne til kvartalet.

Foto: Josh Edelson/AFP / AFP

Verdens største softwarekoncern, Microsoft, nedjusterede onsdag aften sine forventninger til det igangværende tredje kvartal. Nedjusteringen var dog forbeholdt et enkelt forretningsområde, som er ramt af virusudbruddet i Kina.

Aktien faldt med 2,1 pct. i onsdagens eftermarked - i kølvandet af et plus på 1,3 pct. i den ordinære handel

"Som et resultat forventer vi ikke at kunne nå guidance for segmentet More Personal Computing i tredje kvartal af finansåret 2021, da Windows OEM og Surface er mere negativt påvirket end antaget," skriver Microsoft i en meddelelse.

"Alle andre komponenter af vores Q3-prognose er uforandrede."

I slutningen af januar, i forbindelse med telekonferencen efter regnskabet for andet kvartal, spåede Microsoft en omsætning i forretningsområdet i intervallet 10,75 til 11,15 mia. dollar.

"More Personal Computing" omfatter salg af styresystemet Windows, søgeindtægter fra Bing, salget af Xbox, salget af laptop-computere, herunder topmodellen "Surface", og salget af PC-tilbehør.

Microsoft forklarer desuden, at den hidtidige prognose havde et relativt stort interval, hvilket afspejlede den usikkerhed, som allerede var omkring coronavirus.

"Selv om vi ser stærk efterspørgsel på Windows, vender forsyningskæden langsommere tilbage til normal drift end forventet på tidspunktet for vores telekonference for andet kvartal."

Salesforce ene topchef stopper

Lenovo lander rekordomsætning i seneste kvartal

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger