ITWatch

Amerikanske tech-aktier satte rekord mandag

Det amerikanske aktiemarked steg igen mandag og satte flere rekorder. S&P 500-indekset sluttede historisk højt, ligesom både Apple og Microsoft endte i højeste kurs nogensinde.

John Schults/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: John Schults/Reuters/Ritzau Scanpix

En indtil nu bedre end ventet regnskabssæson, forventning om rentesænkning onsdag og positivt handelsnyt løftede stemningen, så S&P 500-indekset, Microsoft og Apple alle nåede nye toppe.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,6 pct. til 3093,35 indekspoint, og dermed blev den seneste rekord fra slutningen af juli i 3025,86 overgået.

På selskabsfronten var der også mærkbare rekorder. Endda fra de mest prominente navne, da verdens to mest værdifulde børsnoterede virksomheder, og de eneste over 1000 mia. dollar i markedsværdi, Microsoft og Apple, begge sluttede i deres højeste nogensinde.

Microsoft leverede solide regnskabstal i sidste uge og kunne i weekenden krydre det med at vinde en udbud til 10 mia. dollar over ti år på at levere en cloud-løsning til det amerikanske forsvars Jedi-projekt.

Apple og Google med stigninger

Aktien steg med 2,5 pct. mandag til 144,19 dollar.

Apple, som senere på ugen kommer med sit regnskab, vandt samtidig frem med 1,0 pct. til 249,05 dollar. Det var fjerde rekord i træk og den syvende på otte handelsdage for æbleaktien, som blev løftet af mere positive forventninger til salget af iPhones og til selskabets kommende streamingtjeneste Apple TV+.

Selv Amazon, der tabte i konkurrencen om milliardkontrakten fra det amerikanske forsvar, og som i sidste uge skuffede med sine forventninger til fjerde kvartal, vandt 0,9 pct. mandag.

Googles moderselskab, Alphabet, vandt også frem med 2,0 pct. før selskabet efter børslukketid kom med regnskab for tredje kvartal. Regnskabet skuffede i øvrigt en smule, og i eftermarkedet faldt aktien med 1,3 pct.

Telekæmpe belønnet

En af de tunge aktier, som også klarede sig godt, var tele- og mediekæmpen AT&T, der steg 4,3 pct. Skuffende regnskabstal overskyggedes af en treårig plan, som indebærer, at AT&T ikke vil gøre store opkøb, vil øge sine udbytter og vil reducere sin gæld. Det fik ros fra den aktivistiske investeringsfond Elliott, der for nyligt sikrede sig en ejerandel på 3,4 mia. dollar.

Svenske Spotify sprang også op med et plus på 16,2 pct., da streamingtjenesten for musik og podcasts meldte om blot sin anden kvartalsperiode med overskud og en større vækst i de betalende kunder end ventet.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger