ITWatch

Simcorp: Opkøb sænker driftsresultatet i år

Simcorp købte i juni AIM Software i en handel til et stort trecifret millionbeløb. Opkøbet løfter omsætningen, men koster på ebit-marginen i 2019, lyder det fra fintech-selskabet.

Foto: Simcorp/PR

Med en pris på 62,9 mio. euro, svarende til 470 mio. kr., havde Simcorp den store pengepung fremme, da det danske fintechselskab i juni købte AIM Software.

Opkøbet styrker Simcorps strategiske position og konkurrencekraft inden for data management, fastslår selskabet i det netop offentlig regnskab for andet kvartal.

Til gengæld er der længere udsigt til, at opkøbet kommer til at bidrage til bundlinjen.

"I 2019 forventer SimCorp, at opkøbet vil øge omsætningen med cirka 2 pct. og have en negativ indvirkning på ebit-margin på cirka 1 procentpoint på grund af lavere initial rentabilitet og visse engangsomkostninger forbundet med overtagelsen," skriver Simcorp i kvartalsregnskabet.

Opkøbet forventes også at ramme ebit-margin i 2020, mens indvirkningen vil være neutral fra 2021 som følge af realiserede synergier, lyder forventningen.

Simcorp forventer at realisere synergier gennem krydssalg af de komplementære produkter såvel som en fælles målgruppe i kundebase. Derudover forventer selskabet at hente besparelser på omkostningssiden gennem deling af de to firmaers kontorlokaler.

AIM Software, der allerede inden opkøbet havde været partner med Simcorp gennem en længere periode, har omkring 75 ansatte og en årlig omsætning på 16 mio. euro. Købet blev finansieret af egne pengereserver og kreditfaciliteter.

Analytiker: Aktiestigning i vente efter flot regnskab og opjustering hos Simcorp 

Simcorp vokser mere end ventet på top- og bundlinje og opjusterer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs