ITWatch

NNIT-direktør ekstremt overrasket efter endnu en tabt Novo-aftale

Ovenpå et skuffende andet kvartal må NNIT se i øjnene, at it-selskabet mister yderligere en vigtig aftale med Novo Nordisk.

Foto: PR

"Jeg er ekstremt overrasket".

Sådan lyder meldingen fra administrerende direktør Per Kogut fra NNIT, efter at han tirsdag fik en melding fra storkunden Novo Nordisk om, at en stor it-aftale med selskabet ikke vil blive forlænget.

"Jeg er meget overrasket, for det her drejer sig om nogle af Novo Nordisks allerkritiske operative applikationer. Nogle af applikationerne har vi faktisk selv udviklet, og en enkelt af dem findes der syv mand i verden, der kan – og det er os. Jeg er lidt overrasket over, at der er andre, der kan – men sådan er det jo," siger Per Kogut i et interview med Ritzau Finans.

Aftalen, der dermed udløber ved udgangen af 2019, er en applikationsvedligeholdelse med en årlig omsætning på et trecifret millionbeløb.

Nyheden om tabet af den store aftale med Novo Nordisk kommer blot godt en måned efter en anden meddelelse fra selskabet om, at det også forventede at tabe en stor aftale med Pandora.

Skal analyseres nærmere

Endnu har NNIT ikke et fuldt overblik detaljerne, som afgjorde, at selskabet blev fravalgt til en forlængelse af applikationsaftalen hos Novo.

"Det skal vi selvfølgelig have analyseret nærmere for at finde ud af, hvordan i alverden det kan være, at det forholder sig sådan. Jeg har ikke de specifikke detaljer om, hvorvidt det er økonomi eller kvalitet eller incourcing, eller hvordan kombinationen af det er," siger Per Kogut.

"Som vi også har set det med aftalen med Pandora, så er der mange i markedet, som gerne vil ind – og de vil også gerne tabe penge. Jeg er bare ikke sat i verden for at tabe penge. Både med Pandora og Novo har vi en enormt høj kundetilfredshed, så der må være nogle andre parametre inde i det her, som vi ikke kunne påvirke godt nok," fortsætter han.

Mener du, at Novo Nordisk tager en risiko ved at vælge en anden leverandør end NNIT?

"Det må du spørge Novo Nordisk om, hvordan deres risiko er. Men jeg må bare sige, at jeg er overrasket, og det er jo allerede noget, som skal sker her 1. januar – det overrasker mig lidt. Eller også har vi bare fejlvurderet situationen. Vi er jo nødt til at åbne op for alle muligheder, men at vi skulle have fejlvurderet situationen, det tror jeg nu ikke," siger Per Kogut.

NNIT har også en stor aftale med Novo Nordisk om "operations maintenance", som udløber ved udgangen af 2020, og i tirsdagens regnskab fra NNIT oplyses det, at der også kan være risiko for, at den aftale bliver tabt – eller at aftalen måske bliver forlænget til en væsentligt lavere pris.

NNIT-topchef: Bydende nødvendigt at vi får bedre indsigt hos Novo Nordisk

Analytiker forventer yderligere fald for NNIT-aktien

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger