ITWatch

Facebook omsatte for 531 millioner i Sverige sidste år – og betalte 4,8 millioner i skat

Det amerikanske techselskab øgede omsætningen markant i Sverige sidste år, viser nyt regnskab. Facebooks skattebetaling lå dog fladt.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Facebooks skattebetaling i Sverige faldt fra 6,9 til 6,8 mio. svenske kr. mellem 2017 og 2018. Det sker på trods af at omsætningen i samme periode steg fra 113 til 758 mio. svenske kr.

Det skriver det svenske medie DI Digital.

Det svarer i danske kroner til en omsætning på 531 mio. kr. – og en skattebetaling på 4,8 mio. kr. Den store stigning i omsætningen skyldes, at Facebook sidste år begyndte at rapportere dele af annonceindtægterne i lande, hvor virksomheden har lokale salgskontorer – som i Sverige.

"Den 1. juli 2018 er virksomhedens aktiviteter blevet udvidet til også at omfatte videresalg af annoncer til udpegede svenske kunder," skriver Facebook i årsrapporten.

Hovedparten af Facebooks omsætning i Sverige stammer dog ifølge DI Digitals oplysninger fra virksomhedens selvbetjeningsplatform, hvor selskaber køber annoncering, og den del af forretningen bogføres i Irland, skriver mediet.

Til trods for fremgangen i omsætningen halter den svenske forretning dog efter resten af koncernen. Resultat efter finansielle poster lød på godt 15 mio. svenske kr. Således landede indtjeningsmarginen blot på 2 pct. i Sverige sidste år. Til sammenligningen lød den på 40 pct. på koncernniveau.

Trods offensive udmeldinger: Nu kuldsejler Facebooks Libra-projekt muligvis 

Trump varsler modsvar på fransk skat mod USA's it-giganter 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs