ITWatch

E-Boks: 2018 blev brugt på at komme i gear til fremtiden

Store investeringer i udviklingen af E-boks' platform satte sit markante aftryk på resultatet i 2018. Investeringerne skal ruste selskabet til international skalering, lyder det fra direktør.

Ulrik Falkner Thagesen er adm. direktør i E-boks. Foto: PR/E-boks

2018 blev et år med mange forandringer under kølerhjelmen hos E-boks. Selskabet har investeret i udviklingen af en mere agil og tidssvarende infrastruktur.

Det satte sine spor i de økonomiske resultater, lyder det fra selskabet.

"Vi har brugt en stor del af 2018 på at geare E-boks til fremtiden, og vi tager de store investeringer nu, så vi er rustet til international skalering."

"Når vi kommer over på en ny teknisk platform, får vi til gengæld en stor fordel på hastighed. Vi kan arbejde med flere micro-services og hurtigere lanceringer, og vi får større bredde i forhold til, hvem vi kan samarbejde med," udtaler adm. direktør Ulrik Falkner Thagesen i en pressemeddelelse.

Konkret har investeringer blandt andet betydet, at E-boks erstatter mainframe-systemer, der har ligget til grund for platformens udvikling siden 2001.

Internationalisering i fokus

Kigger man på nøgletallene, voksede omsætningen med knap 12 pct. og landede på 215 mio. kr. i 2018, mens bundlinjen faldt til 13,9 mio. i 2018 mod 20 mio. kr. i 2017. Driftsresultatet faldt i samme periode fra 25,3 mio. kr. til 17,4 mio. kr.

Udover fokusset på den teknologiske platform har E-boks også blikket rettet mod projekter i udlandet.

"Vi er stolte over, at vores mange års erfaring med at levere offentlig Digital Post til danskerne får flere lande til at kigge mod Danmark. Internationalisering er i fokus i forhold til alt, hvad vi laver, og vi bygger vores fremtidig forretning efter, at alt skal være skalerbart, så det er nemt for os at gå ind på et nyt marked," udtaler Ulrik Falkner Thagesen.

Voksende omkostninger sender E-boks' bundlinje ned

Digital Post bliver endnu engang udskudt efter fejl i nye tilbud

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger