ITWatch

E-Boks: 2018 blev brugt på at komme i gear til fremtiden

Store investeringer i udviklingen af E-boks' platform satte sit markante aftryk på resultatet i 2018. Investeringerne skal ruste selskabet til international skalering, lyder det fra direktør.

Ulrik Falkner Thagesen er adm. direktør i E-boks. | Foto: PR/E-boks

2018 blev et år med mange forandringer under kølerhjelmen hos E-boks. Selskabet har investeret i udviklingen af en mere agil og tidssvarende infrastruktur.

Det satte sine spor i de økonomiske resultater, lyder det fra selskabet.

"Vi har brugt en stor del af 2018 på at geare E-boks til fremtiden, og vi tager de store investeringer nu, så vi er rustet til international skalering."

"Når vi kommer over på en ny teknisk platform, får vi til gengæld en stor fordel på hastighed. Vi kan arbejde med flere micro-services og hurtigere lanceringer, og vi får større bredde i forhold til, hvem vi kan samarbejde med," udtaler adm. direktør Ulrik Falkner Thagesen i en pressemeddelelse.

Konkret har investeringer blandt andet betydet, at E-boks erstatter mainframe-systemer, der har ligget til grund for platformens udvikling siden 2001.

Internationalisering i fokus

Kigger man på nøgletallene, voksede omsætningen med knap 12 pct. og landede på 215 mio. kr. i 2018, mens bundlinjen faldt til 13,9 mio. i 2018 mod 20 mio. kr. i 2017. Driftsresultatet faldt i samme periode fra 25,3 mio. kr. til 17,4 mio. kr.

Udover fokusset på den teknologiske platform har E-boks også blikket rettet mod projekter i udlandet.

"Vi er stolte over, at vores mange års erfaring med at levere offentlig Digital Post til danskerne får flere lande til at kigge mod Danmark. Internationalisering er i fokus i forhold til alt, hvad vi laver, og vi bygger vores fremtidig forretning efter, at alt skal være skalerbart, så det er nemt for os at gå ind på et nyt marked," udtaler Ulrik Falkner Thagesen.

Voksende omkostninger sender E-boks' bundlinje ned 

Digital Post bliver endnu engang udskudt efter fejl i nye tilbud 

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs