ITWatch

Googles moderselskab synker efter regnskab

Alphabet, der ejer internetgiganten Google, omsætter for 256,5 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Foto: Ritzau Scanpix/Ng Han Guan

Googles moderselskab, Alphabet, klarede sig bedre på toplinjen i fjerde kvartal, men stigende omkostninger spiste af driftsindtjeningen, som på den baggrund skuffede.

Aktien i Alphabet falder mandag i eftermarkedet med 3,0 pct., efter et plus i den ordinære handel på 2,0 pct.

Alphabet realiserede i perioden et driftsplus på 8,2 mia. dollar mod ventede, ifølge Bloomberg News, 8,7 mia. dollar.

Alphabet fik samtidig en omsætning, eksklusiv betaling for trafik, på 31,84 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet 31,33 mia. dollar. Det betød, at selskabet fik en driftsmargin på 21 pct. mod 24 pct. et år tidligere.

Omkostningerne steg i kvartalet markant fra 24,66 mia. dollar i samme periode af 2017 til 31,10 mia. dollar i fjerde kvartal af sidste år.

Googles moderselskab øgede i perioden også sine investeringer til 6,85 mia. dollar mod de ventede 5,66 mia. dollar og fra 3,80 mia. dollar året før.

"Vi fortsætter med at foretage fokuserede investeringer i det nødvendige talent og infrastruktur for at frembringe exceptionelle produkter og oplevelser til vore brugere, annoncører og partnere," udtaler Ruth Porat, finansdirektør i Alphabet, i regnskabet.

Alphabet investerer i at vokse i form af maskiner og datacentre, ligesom antallet af medarbejdere steg med 23 pct. gennem 2018 til 98.771 ansatte.

Google-koncernen fik i fjerde kvartal samlet et justeret nettoresultat på 10,98 mia. dollar mod ventede 9,26 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 13,05 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 13,55 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

EU-Kommissionen: Techgiganter skal gå længere for at bekæmpe misinformation

Succesiværksætter om Amazons sats på sundhed: "Danmark skal agere nu"

Fransk datatilsyn giver stor bøde til Google 

Mere fra ITWatch

Mit.dk er et "udstillingsvindue" for Netcompany

Netcompanys visningsklient til Digital Post, Mit.dk, ”fylder meget lidt” i seneste regnskab. Tjenesten skal mere ses som ”et udstillingsvindue for resten af Europa”, lyder det fra Netcompanys direktør, André Rogaczewski.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs