ITWatch

Huawei forventer stærk vækst på trods af "unfair behandling"

Det kinesiske teleselskab regner med en omsætning på 109 mia. dollar i 2018. Det er en stigning på 21 pct., lydet det.

Foto: Ritzau Scanpix

Det kinesiske teleselskab Huawei forventer at rapportere en 21 pct. stigning i omsætningen til 109 mia. dollar i 2018. Fremgangen kommer på trods af, hvad selskabet omtaler som "utrolig unfair behandling" af udenlandske regeringer.

Det skriver teleselskabets bestyrelsesformand, Guo Ping, i en nytårsbesked til Huaweis ansatte ifølge Financial Times.

Ifølge Guo Ping har selskabet indgået 26 5G-kontrakter verden over i 2018 på trods af sikkerhedsadvarsler fra myndighederne i blandt andet USA og Storbritannien.

Tidligere på måneden blev Huaweis finansdirektør og datter af selskabets grundlægger, Meng Wanzhou, anholdt i Vancouver, da hun blev beskyldt for, at Huawei har brudt USA's sanktioner ved at sælge amerikanskproduceret udstyr til Iran.

"Vi må ikke miste modet på grund af ondsindede begivenheder eller midlertidig tilbagegang, og vi må fortsat arbejde målrettet mod at opnå globalt lederskab," skriver Guo Ping ifølge Financial Times.

Han tilføjer, at 5G-markeder, der har valgt ikke at samarbejde med Huawei, vil ende som et spil basketball uden spillere.

USA's præsident, Donald Trump, har overvejet at udskrive et dekret, der skal stoppe alle amerikanske virksomheder fra at bruge teleudstyr fra Huawei og rivalen ZTE.

/ritzau/FINANS

Huawei sælger flere smartphones end nogensinde før

TDC bør lytte godt til meldingerne fra statens digitale sikkerhedsvogtere

Storbanker stopper samarbejde med Huawei

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger