ITWatch

Mangel på medarbejdere stopper vækst hos dansk it-virksomhed

It-virksomhed må skrue ned for væksten på grund af mangel på medarbejdere. Selskabet bliver nødt til at sige nej til opgaver, og situationen sætter aftryk i selskabets regnskab. Pentia sætter nu gang i "rekrutteringsmotor" i hr-afdelingen, siger direktøren.

PR/Pentia
Foto: PR/Pentia

It-virksomheden Pentia falder for første gang i mange år på både top- og bundlinje, viser selskabets nye regnskab.

Den primære årsag er, at Pentia ikke har kunne skaffe nok medarbejdere til at løse opgaverne, lyder det fra adm. direktør Jakob Stampe.

"Vi har som de fleste andre rygende travlt, men som de fleste andre har vi også svært ved at finde medarbejdere. Så vi har måtte sige nej til opgaver i løbet af året," siger direktøren til ITWatch.

Omsætningen endte i regnskabsåret 2017/18 på 78,1 mio. kr. mod 81,9 mio. kr. i 2016/17. Går man et skridt længere tilbage, endte toplinjen i 2015/16 på 71,9 mio. kr.

Forventningen til det seneste år var også en vækst, men det har manglen på folk været med til at sætte en stopper for.

"I forhold til vores planer skulle vi gerne have været i hvert fald en ti stykker mere," siger Jakob Stampe og tilføjer, at det primært er udviklere, som Pentia mangler.

Virksomheden har derfor mandet op i hr-afdelingen og fået en "rekrutteringsmotor", som direktøren udtrykker det.

"Det lyder så grimt, men det er det, det er. Og lige for tiden går det rigtig godt i forhold til rekrutteringen, og vi har nogle rigtig spændende kunder på vej ind."

Investeringer rammer bundlinjen

It-virksomheden, som blev startet tilbage i 90'erne og i dag har knap 85 medarbejdere, har traditionelt levet af at lave CMS-systemer.

Ifølge Jakob Stampe har CMS-løsninger igennem de sidste år fået karakter af at være en hyldevare, og derfor har mange af Pentias kunder insourcet den mere trivelle del af selve CMS-udviklingen.

Pentia er derfor blevet Salesforce-partnere i løbet af det seneste år, så selskabet kan tilbyde nye og andre løsninger til kunderne.

"Der, hvor vi kan gøre en forskel, er, at vi kan lave integrationerne, og vi kan lave de brede løsninger, der er mere forretningskritiske for kunderne," siger Jakob Stampe.

Salesforce-partnerskabet har også haft indvirkning på årets resultat, da det har betydet investeringer i både opgaver og uddannelse hos Pentia.

"Det har bestemt været forventet," lyder det fra direktøren.

Pentia går fra et overskud på knap 5,4 mio. kr. i 2016/17 til et overskud på 2,8 mio kr. i 2017/18.

Vækstmål bliver udfordret

Kigger man på fremtiden i Pentia, er forventningerne en vækst i det kommende år. Det er dog ikke sikkert, at målene bliver nået, lyder det fra direktøren.

"Vi har sat nogle konkrete vækstmål, men det er mere for at have en ledestjerne. Og sådan som rekrutteringssituationen er, har vi måtte revurdere dem," siger Jakob Stampe.

Direktøren understreger, at Pentia ikke har en strategi om at vækste bare for at vækste. Vækstmålene skyldes blandt andet også, at markedet ændrer sig.

"Rigtig mange af vores gamle konkurrenter bliver opkøbt eller fusionerer," siger Jakob Stampe og fortsætter:

"Når dem, vi konkurrerer med, bliver større og større, så bliver vi også nødt til at være lidt større, hvis vi skal blive taget alvorligt."

Jakob Stampe understreger, at Pentia ikke har planer om at finde sammen med andre, men at virksomheden fortsætter i sin nuværende form.

Pentia-direktør: Processen med it-projekter er som et folkeeventyr

Display-direktør tror på respekt, kærlighed og Pippi Langstrømpe-attitude

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger