ITWatch

Det britiske skattevæsen vil granske Netflix' skatteforhold

Endnu en gang er et globalt techselskab kommet i søgelyset for sine skatteforhold. Denne gang er det Netflix, som det britiske skattevæsen vil kigge nærmere på.

Foto: Ritazu Scanpix/Reuters/Mike Blake

Det britiske skattevæsen, HM Revenue & Customs, vil granske Netflix' skatteforhold, efter at streamingtjenesten har offentliggjort et overskud før skat på 1,27 mio. euro.

Det skriver The Times.

Netflix er det næste selskab blandt andre amerikanske tech-selskaber, som tæller både Facebook og Google, i det britiske skattevæsens søgelys.

Streamingtjenesten har udtalt, at selskabets britiske skatteforhold er "under efterforskning".

Ifølge Netflix' regnskab beskæftigede selskabet 14 mennesker i sin britiske afdeling i London ved udgangen af december sidste år. Af regnskabet fremgik det, at den britiske afdeling havde en omsætning på 26,9 mio. euro og et overskud før skat på 1,27 mio. euro.

Netflix modtog i regnskabsåret en skattenedsættelse på 199.000 euro som incitament til at inkludere film og serier produceret i Storbritannien på sin streamingtjeneste.

Omsætningen er ifølge The Times' udregninger for lav og burde ifølge avisen snarere ligge omkring 968,9 mio. euro om året.

Skatteeksperter vurderer, at det britiske skattevæsen vil gennemgå overførslerne mellem streamingtjenestens britiske afdeling og europæiske hovedkvarter i Holland.

Netflix har afvist at uddybe det britiske skattevæsens granskning af skatteforholdene, men siger til The Times, at der er tale om en almindelig gennemgang.

/ritzau/FINANS

Nordiske medier vil have regeringer til at arbejde hurtigt for tech-beskatning 

Løkke åbner for digital skat på Facebook fra 2020

Finansminister om Kommissionens forslag for digital skat: Jeg ser en alvorlig risiko 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs