ITWatch

Tele-aktie sendes i vejret efter opjustering

Investorerne tager godt imod udmeldingerne i Vodafones halvårsregnskab. Aktien stiger efter præciseret prognose.

Foto: Alastair Gran/AP/ Scanpix Ritzau

Aktien i den britiske televirksomhed Vodafone stryger til vejrs tirsdag formiddag, efter at selskabets regnskab for første halvår indeholdt en præcisering af forventningerne.

Nu venter Vodafone for helåret et frit cash flow på omkring 5,4 mia. euro, hvor der før var ventet mindst 5,2 mia. euro. Dertil regner selskabet nu med en underliggende organisk justeret vækst i driftsoverskuddet før renter, skat samt af- og nedskrivninger (EBITDA) på omkring 3 pct. Tidligere var forventningen en vækst på mellem 1 og 5 pct.

Investorerne reagerer på den ændrede prognose ved at sende Vodafone-aktien op med 7,1 pct. tirsdag formiddag. Det gør aktien til den næstmest stigende i det brede Stoxx 600-indeks.

/ritzau/FINANS

Kinesisk smartphone vipper Samsung af pinden 

Vodafone får fusionsplan godkendt 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs