ITWatch

IBM straffet for svag omsætning

Amerikanske IBM fik tirsdag en hård medfart efter kvartalregnskab, hvor selskabets omsætning ikke ramte forventningerne i markedet. 

Den amerikanske it-kæmpe IBM fik tirsdag aften en hård medfart på eftermarkedet, hvor aktien faldt med 4,5 pct.

Kursfaldet skyldtes et regnskab for tredje kvartal, hvor selskabets omsætning ikke ramte forventningerne i markedet, og det stiller ifølge Bloomberg News spørgsmålstegn ved IBM's vækststrategi.

IBM kom gennem kvartalet med et driftsoverskud per aktie på 3,42 dollar, mens omsætningen faldt med 2,1 pct. til 18,76 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en driftsindtjening per aktie på 3,40 dollar og en omsætning på 19,08 mia. dollar.

Dermed sluttede tre kvartaler med vækst for IBM, der før det havde set sin omsætning falde seks år i træk. Stigningerne de foregående kvartaler var dog trukket af en ny salgscyklus på såkaldte mainframe-servere, som nu er ved at tørre ud, og derfor er der behov for, at andre områder tager over.

"De har brug for, at deres nye nøgleinitiativer, såsom cloud og Watson AI-udvikling, fortsætter med at vokse kraftigt. De vokser, men de bevæger ikke den større nål, og det er udfordringen," siger Ivan Feinseth, analytiker hos Tigress Financial Partners, til Bloomberg.

Fremgangen i indtægterne i IBM's cloud-forretning var på 10 pct. til 4,5 mia. dollar, men markant mindre end væksten i andet kvartal på 20 pct.

/ritzau/FINANS

Maersk og IBM løfter sløret for digitalt samarbejde

IBM stiger på rygter om interesse fra aktivistinvestor

IBM-chef ser kvantecomputere som nyt forretningområde: Vi er med helt i front 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs