ITWatch

Apple sælger mere end ventet

Antallet af solgte iPhones skuffede dog i tredje kvartal, men gennemsnitsprisen kompenserede for det.

PR/Apple

Apple, som er verdens mest værdifulde børsnoterede selskab, kom gennem sit tredje kvartal med en indtjening og en omsætning, som var bedre end ventet.

Samtidig regner koncernen med at omsætte for mere i fjerde kvartal, end Wall Street havde sat næsen op efter. Antallet af solgte iPhones skuffede dog i tredje kvartal, men gennemsnitsprisen kompenserede for det.

Aktien steg i eftermarkedet med 4 pct. efter et mindre plus på 0,2 pct. i ordinær handel tirsdag.

"Vi er henrykte over at rapportere Apples bedste junikvartal nogensinde og vores fjerde kvartal i træk med tocifrede vækstrater. Vores resultater i tredje kvartal var drevet af fortsat stærkt salg af iPhones, services og kropsbåren teknologi, og vi er begejstrede for produkterne og services i vores pipeline," udtaler topchef Tim Cook i regnskabet.

Apple kom gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 2,31 dollar, mens omsætningen steg med 17 pct. til 53,3 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 2,18 dollar og en omsætning på 52,42 mia. dollar.

Får højere pris for iphones

Salget af iPhones landede i kvartalet på 41,3 mio. enheder mod ventede 41,6 mio. enheder.

Antallet af solgte iPhones skabte en omsætning på 29,9 mia. dollar, hvilket svarer til 56 pct. af den samlede omsætning. Gennemsnitsprisen per solgte iPhone var i kvartalet på 724 dollar.

Ifølge Wall Street Journal var en pris på 694 dollar ventet, mens estimatet hos Bloomberg lød på 699 dollar. Apples iPhone X starter ved en pris på 999 dollar. Den model har altså tegnet sig for en voksende andel.

Ud over det solgte Apple 11,6 mio. iPads mod 11,4 mio. enheder for et år siden. Salget af Mac-computere endte på 3,72 mio. enheder.

Omsætningen på services steg samtidig med 31 pct. til 9,55 mia. dollar, hvor analytikerne havde regnet med at se 9,2 mia. dollar. Indtægter fra iCloud, App Store og Apple Music falder ind under denne kategori.

Kategorien "andre produkter", der inkluderer AirPods, Apple Watch og Apple TV, voksede med 37 pct. på årsbasis til 3,7 mia. dollar.

I tredje kvartal kom 9,55 mia. dollar af omsætningen også fra Kina, hvilket svarer til 17 pct. Det understreger den klemme, koncernen sidder i, når USA og Kina toppes om samhandlen. Især da iPhones produceres 100 pct. i Kina.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 11,33 mia. dollar mod ventede 10,91 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 15,28 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 15,22 mia. dollar.

Ser på større omsætningsvækst

Ved udgangen af kvartalet havde Apple en kontantbeholdning på 243,7 mia. dollar. I forbindelse med regnskabet for andet kvartal lovede koncernen af købe aktier tilbage for 100 mia. dollar. I tredje kvartal købte man egne aktier for 20 mia. dollar, hvilket var mindre end de ventede 25 mia. dollar hos investeringsbanken Goldman Sachs. Samtidig blev 5 mia. dollar brugt på udbyttebetaling.

For fjerde kvartal venter koncernen en omsætning i intervallet 60 til 62 mia. dollar mod konsensus, som lød på 59,4 mia. dollar. Samtidig regner Apple med en bruttomargin på 38,0 til 38,5 pct. i fjerde kvartal. Her lød forventningen på forhånd på 38,2 pct. ifølge Bloomberg News.

Forud for regnskabet havde 27 af 45 analytikere en købsanbefaling på aktien i Apple, mens 18 sagde "neutral". Det gennemsnitlige kursmål lå på 200,76 dollar per aktie.

Apple tæt 1000 mia. dollar i markedsværdi

Kinesiske statsmedier angriber Apple

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger