ITWatch

Her er top og bund for mobilselskabernes netværkskvalitet

Telepristjek har offentliggjort Teknologisk Instituts test af mobilnettene og det bliver en storspiller der vinder. Tallene viser stor spredning mellem top og bund i testen i forhold til brugernes oplevede kvalitet.

Foto: Ritzau Scanpix/Bax Lindhardt

Telmore, der kører på TDCs net, klarer sig bedst i en test af mobilnet i Danmark. Det viser en test fra Teknologisk Institut som Telepristjek offentliggør.

"De sidste tre år har Teknologisk Institut kåret TDC til at have Danmarks bedste net, når det gælder dækning til tale og data. Telia og Telenor deler netværk og ligger typisk to og tre på listen over teleselskaber med bedste netværk og på fjerdepladsen finder vi 3," skriver Telepristjek i omtalen af testen.

Men sitet offentliggør også en undersøgelse, der viser brugernes reelle oplevelse af kvaliteten, hvor 1800 har givet deres mening til kende med vurderingen af oplevelsen af netværkskvaliteten hos netop deres leverandør. De har kunnet give karakteren 1-10 hvor 10 er bedst.

Her kommer Telmore ud som den bedste, mens Yousee-brandet, der reelt kører på samme net, nemlig TDC´s net, opleves markant ringere, nemlig på en sjette-plads. Mens Telmore får karakteren 8,02, får Yousee 6,97.

Helt i bund ligger Oister, der kører på 3´s netværk.

Nummer to i testen er Greentel, der bruger Telias net, mens selve Telia ligger helt nede på en ottende-plads.

Og det er TDC der tager fire ud af de seks første pladser i vurderingen af den oplevede netværkskvalitet, skriver sitet.

 

Teledirektør efter regning til to piger på 2.127 kr.: Mobilbrug på færger er røveri 

CBB lukker for satellitregninger 

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs