ITWatch

Her er top og bund for mobilselskabernes netværkskvalitet

Telepristjek har offentliggjort Teknologisk Instituts test af mobilnettene og det bliver en storspiller der vinder. Tallene viser stor spredning mellem top og bund i testen i forhold til brugernes oplevede kvalitet.

Ritzau Scanpix/Bax Lindhardt
Foto: Ritzau Scanpix/Bax Lindhardt

Telmore, der kører på TDCs net, klarer sig bedst i en test af mobilnet i Danmark. Det viser en test fra Teknologisk Institut som Telepristjek offentliggør.

"De sidste tre år har Teknologisk Institut kåret TDC til at have Danmarks bedste net, når det gælder dækning til tale og data. Telia og Telenor deler netværk og ligger typisk to og tre på listen over teleselskaber med bedste netværk og på fjerdepladsen finder vi 3," skriver Telepristjek i omtalen af testen.

Men sitet offentliggør også en undersøgelse, der viser brugernes reelle oplevelse af kvaliteten, hvor 1800 har givet deres mening til kende med vurderingen af oplevelsen af netværkskvaliteten hos netop deres leverandør. De har kunnet give karakteren 1-10 hvor 10 er bedst.

Her kommer Telmore ud som den bedste, mens Yousee-brandet, der reelt kører på samme net, nemlig TDC´s net, opleves markant ringere, nemlig på en sjette-plads. Mens Telmore får karakteren 8,02, får Yousee 6,97.

Helt i bund ligger Oister, der kører på 3´s netværk.

Nummer to i testen er Greentel, der bruger Telias net, mens selve Telia ligger helt nede på en ottende-plads.

Og det er TDC der tager fire ud af de seks første pladser i vurderingen af den oplevede netværkskvalitet, skriver sitet.

 

Teledirektør efter regning til to piger på 2.127 kr.: Mobilbrug på færger er røveri

CBB lukker for satellitregninger

 

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger