ITWatch

Klub for teknologiaktier stiger og presser aktiemarked op

Aktiekurserne for techselskaberne Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Alphabet fortsætter med at stige. Investorer er dog uenige om, hvorvidt det er en naturlig udvikling eller minder om dotcom-boblen.

Foto: ritzau/AP/Richard Drew

"Faang"-klubben, der består af højtflyvende teknologiaktier, fortsætter med at presse det amerikanske aktiemarked op.

Det skriver Financial Times.

"Faang"-klubben består af aktiegiganterne Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Googles moderselskab, Alphabet, hvoraf aktierne hos fire ud af de fem medlemmer steg onsdag. Apple var det eneste selskab, der ikke nåede samme højder og sluttede med et resultat på 3,7 pct. under sit højeste.

Alt i alt udgør de fem selskaber en samlet markedskapital på 3350 mia. dollar (21.563 mia. kr.), hvilket gør dem større end det britiske FTSE 100-indeks, Hongkongs Hang Seng-indeks eller Frankrigs Cac 40-indeks.

"Disse er meget unikke selskaber. Dette reflekterer anerkendelsen af deres vækst," siger Anik Sen, der er aktiechef hos Pinebridge Investments, til Financial Times.

Nogle investorer betragter investeringer i "Faang"-klubbens aktier som sikre, da deres fortsatte vækst af nogen opfattes som uafhængig af verdenssituationen såsom en svag global økonomisk vækst, stigende rentesatser eller spændinger i verdenshandlen.

Minder om dotcom-boble

Den ledende investeringsstrateg i Leuthold Group, Jim Paulsen, er dog ikke enig i dette, da han siger, at det nye teknologiræs minder om århundredeskiftets "dotcom"-boble.

"Det er ikke ligeså alvorligt som dengang, men det har mange lignende elementer. Dette er det nye lederskab, og der er komfort i popularitet," siger Jim Paulsen til Financial Times.

Investeringsstrategen bemærker, at hvis man ekskluderer teknologisektoren, ville S&P 500-indekset være tæt på stillestående i stedet for en stigning på 3,5 pct.

/ritzau/FINANS

Facebook runder skarpt kurshjørne 

Google sætter halv mia dollar i kinesisk handelsplatform

Amazons indtog ændrer alt - også investeringer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs