ITWatch

Ny direktør for universitetssamarbejdet It-vest

Efter 15 år på posten stopper den hidtidige direktør for i stedet at overlade posten til Michael E. Caspersen, der er en internationalt anerkendt forsker inden for Computational Thinking.

Michael E. Caspersen bliver 1. august ny direktør for universitetssamarbejdet It-vest | Foto: PR/It-vest

Det bliver 56-årige Michael E. Caspersen, der bliver ny direktør for universitetssamarbejdet It-vest.

Han tiltræder 1. august, når den hidtidige direktør gennem 15 år, Gitte Møldrup, efter eget ønske fratræder.

Det oplyser It-vest i en pressemeddelelse.  

Michael E. Caspersen er uddannet datalog, har en ph.d. i programmeringsundervisning og mange års erfaring som underviser, forsker, leder og udvikler af it-undervisning.

Siden 2016 har han været udviklingschef ved It-vest, der er et uddannelses- og forskningssamarbejde mellem Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet. Før det var han lektor ved Aarhus Universitet, hvor han senest har været stifter og leder af Center for Computational Thinking.

"Michael Caspersen har en unik baggrund og er den helt rigtige person til at realisere It-vests aktuelle strategi. Han er en internationalt anerkendt forsker inden for Computational Thinking, som bliver et væsentligt fokusområde for It-vest de kommende år," siger formanden for It-vests styregruppe, Søren Damgaard, i pressemeddelelsen.

Ny 5-årig strategi

Formanden fremhæver desuden Michael E. Caspersens ledelseserfaring fra både Centre for Science Education og Center for Computational Thinking ved Aarhus Universitet, ligesom han peger på den nye direktørs netværk inden for hele undervisningssektoren og it-erhvervet.

It-vests styregruppe med repræsentanter fra de samarbejdende universiteter og erhvervslivet har netop udarbejdet en ny 5-årig strategi, der har som omdrejningspunkt, at It-vest og universiteterne "skal spille en væsentlig rolle i at sikre samfundet de digitale kompetencer, som både it-specialister og alle andre i det 21. århundrede har brug for."

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs