Tiltalte klager til Rigsadvokaten i Atea-sagen

Tre tiltalte - og tidligere Atea-ansatte - klager til Rigsadvokat over politiets beslutning om at droppe sigtelsen af Morten Felding.
Tre tiltalte i Atea-sagen har klaget til Rigsadvokaten over påtaleopgivelsen mod Morten Felding. | Foto: PR/Atea
Tre tiltalte i Atea-sagen har klaget til Rigsadvokaten over påtaleopgivelsen mod Morten Felding. | Foto: PR/Atea

5. marts droppede politiet sigtelsen mod Ateas adm. direktør Morten Felding i Atea-sagen. Den såkaldte påtaleopgivelse får nu tre af sagens tiltalte til at klage til Rigsadvokaten over beslutningen. Det skriver Børsen.

De tre tiltalte, der er tidligere Atea-chefer og beskyttet af navneforbud i sagen, mener, at Morten Felding godkendte en rejse til Dubai, der spiller en central rolle i sagen om påstået bestikkelse og underslæb.

"Under den verserende retssag vil disse oplysninger selvsagt komme for en dag, og der er risiko for, at det som følge af påtaleopgivelsen overfor Morten Felding, da vil være for sent at omgøre SØIK’s beslutning om påtaleopgivelse," skriver de tidligere Atea-chefer i klagen ifølge Børsen.

Fra Ateas side afviser man, at der skulle være belæg for at genoptage sigtelsen mod Morten Felding.

"Atea har fuld tillid til, at beslutningen om påtaleopgivelsen over for Morten Felding er taget på et oplyst grundlag af SØIK’s grundige efterforskning gennem 18 måneder," skriver Ateas kommunikationsrådgiver Finn Morsing i en mail til Børsen.

Politiet kritiseres i Atea-sagen 

Lavere indtjening på kort sigt skal fremtidssikre Ateas software-forretningen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også