ITWatch

Ny koncernchef: Det har overrasket mig hvor meget jeg bidrager med som leder med min blotte tilstedeværelse

Du skal være nærværende, autentisk og faglig godt funderet, hvis du vil holde dig relevant som topleder i dag. Det fortæller Carsten Boje Møller, som er ny koncernchef i it-konsulentvirksomheden Twoday.

Carsten Boje Møller, ny koncernchef i Twoday. | Foto: MAGNUS MØLLER

Da Carsten Boje Møller blev spurgt, om han ville være med til at sælge divisionen Visma Custom Solutions til den engelske kapitalfond CVC Capital med henblik på at skabe en selvstændig nordisk it-konsulentvirksomhed, skulle han lige bruge et par dage til at tænke over det.

Men så sagde hans kone til ham: ”Carsten, selvom du lige er fyldt 60 år, er du jo ikke færdig med at spille bold.” Så han sagde ja.

”Jeg tænkte, det kunne være et fantastisk spændende projekt – også fordi jeg brænder for den her virksomhed, som jeg har været med til at stifte og videreudvikle siden overtagelsen af Sirius IT i 2010. Jeg er en slags godfather for butikken.”

”Jeg var egentlig også stolt over, der var nogen, som havde den tillid til mig til, at jeg skulle tage virksomheden det næste step up. Det er jo en kæmpe opgave. Så det var personligt motiverende,” siger Carsten Boje Møller, ny koncernchef i Twoday, det tidligere Visma Custom Solutions.

Jeg tænkte, det kunne være et fantastisk spændende projekt – også fordi jeg brænder for den her virksomhed, som jeg har været med til at stifte og videreudvikle siden overtagelsen af Sirius IT i 2010. Jeg er en slags godfather for butikken.

Carsten Boje Møller, koncernchef i Twoday

En god dialog med ejerne er afgørende

Carsten Boje Møllers historie i konsulentvirksomheden går tilbage til 2006, hvor han blev direktør i selskabet, som han stiftede sammen med to andre.

Da Visma købte virksomheden fire år senere, bevarede han sin direktørrolle i selskabet, som fik navnet Visma Consulting. Senere blev virksomheden til division Visma Custom Solutions bestående af 22 selskaber i Norden og Litauen.

”Vi er vokset meget i de 12 år i Visma. Vi har udviklet os til at være en af de førende it-konsulent- og softwarevirksomheder i Norden. Vi var blevet en meget værdifuld forretning, og det skabte købsinteresse fra markedet”.

Carsten Boje Møller fortsætter som adm. direktør, efter den engelske kapitalfond CVC officielt har overtaget virksomheden, som har fået det nye navn Twoday.

Den nye ejer var hans personlige favorit blandt de syv kapitalfonde, som var interesserede i at købe den ombejlede konsulentvirksomhed, som i gennemsnit er vokset 22 pct. om året siden 2017.

”Det er meget vigtigt, at du har en god dialog med dem, du fremover skal sidde i bestyrelse sammen med. At du har de samme ideer for rejsen både i forhold til vækst, mål og ideer, og der var CVC klart bedst.”

Det bliver endnu bedre uden for Visma

Mavefornemmelsen var derfor i orden, da han som chef skulle give nyheden om salget videre til sine 2.200 medarbejdere fordelt på 30 kontorer over hele Norden og i Litauen.

”Det er altid angstprovokerende at blive solgt fra til en kapitalfond, men medarbejderne ved godt, at det ikke er en skære ned case. Det er en vækstcase. Så jeg er optaget af at motivere medarbejderne, holde på dem og også vise dem, at det bliver et endnu bedre liv udenfor Visma. ”

”For der er også noget tryghed i at være en del af Visma. Nu skal vi lige pludselig til at stå på egne ben. Så det bliver en ledelsesmæssig udfordring at give folk troen på, at vi er store og stærke og kan klare det. Den anden udfordring bliver at levere væksten.”

Du skal gå forrest

Som øverste chef går Carsten Boje Møller meget op i at være nærværende for sine medarbejdere. Selvom han holder tonsvis af møder, prøver han i alle frikvartererne at være ude på gulvet og snakke med medarbejderne – det er for ham indbegrebet af god ledelse.

”Du skal holde dig opdateret og lytte til, hvad folk siger omkring dig. Du skal have et drive og en lyst til at skabe. Det smitter af på din organisation og giver dine medarbejdere lyst til at være der. ”

”Jeg kan faktisk godt lide at være sammen med mennesker – og drage omsorg for dem, og så går jeg ind for at uddelegere arbejdet og ansvaret i organisationen. Det er vigtigt, at der er en selvbestemmelse, og folk føler sig ansvarlige.”

Du skal have et drive og en lyst til at skabe. Det smitter af på din organisation og giver dine medarbejdere lyst til at være der.

Carsten Boje Møller, koncernchef i Twoday

Du skal være faglig godt funderet

Han er oprindelig uddannet maskiningeniør og har efterfølgende læst computerscience og it på universitetet i Colorado i USA, hvor han i 1990’erne rejste rundt som it-konsulent i syv år.

Han rejste tilbage til Danmark i 1999, hvor han blev ansvarlig for den finske softwarevirksomhed Tietos konsulentvirksomhed i Danmark, som Sirius IT oprindeligt udspringer af. Den faglige ballast har han draget stor nytte af i sin direktørrolle.

”Jeg tror, der skal være en lille nørd og teknolog gemt i dig, hvis du skal være en inspirerende virksomhedsleder for en konsulentsoftwarevirksomhed med videnstunge medarbejdere. At du er faglig godt funderet og forstår, hvad der sker i markedet.”

Der skal være en lille nørd og teknolog gemt i dig, hvis du skal være en inspirerende virksomhedsleder for en konsulentsoftwarevirksomhed med videnstunge medarbejdere.

Carsten Boje Møller, koncernchef i Twoday

Værdibaseret ledelse er alfa omega

Da Carsten Boje Møller blev leder af Tietos konsulentvirksomhed i 1999 var de ca. 35 ansatte, og i Sirius IT tilbage i 2010 havde han ca. 400 medarbejdere. I dag har han 2.200 medarbejdere, og det har overrasket ham, hvor stor en betydning den eksplosive vækst har haft for hans ledelsesstil og relationen til medarbejderne.

”Det har overrasket mig, hvor vanskeligt det har været at lede virksomheden med min egen personlighed, i takt med virksomheden er vokset. Jo større virksomheden er, jo mere leder du igennem andre, også selvom du forsøger at holde en flad struktur.”

”Det har egentligt også overrasket mig, hvor afholdt jeg er ude i leddene, og hvor meget jeg egentlig bidrager med som leder med min person og blotte tilstedeværelse. ”

Ifølge Carsten Boje Møller er værdibaseret ledelse den bedste måde at lede virksomheden igennem andre på. Det har derfor været vigtigt for ham i samarbejde med sine ledere at beslutte et fælles værdisæt, Twoday skal ledes ud fra.

Det har egentligt også overrasket mig, hvor afholdt jeg er ude i leddene, og hvor meget jeg egentlig bidrager med som leder med min person og blotte tilstedeværelse.

Carsten Boje Møller, koncernchef i Twoday

Det er blevet til de tre værdier: drive, hjerte og tilpasningsparathed, som skal gennemsyre den nye virksomhed.

”Du skal kunne oversætte og bruge værdierne i det daglige. Når du står over for ledelsesmæssige beslutninger, også svære beslutninger, skal du huske at spørge dig selv, om din beslutning ræsonnerer med dine værdier, ellers er de kun tomme ord. Så du skal være nærværende og følge op på værdierne”.

Vismas frasolgte konsulentvirksomhed klar med vækstplan: Tre gange så store om fem år

Twoday inviterer 2200 medarbejdere indenfor som medejere

Chef for frasolgt konsulentforretning: Vi vil få mere opmærksomhed fra vores nye ejer

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs