ITWatch

International forsker vender hjem til Danmark

Professor fra Oxford University vender hjem til Danmark og skal være professor på It-universitetet med en bevilling på 30 millioner.

Foto: IT-Universitetet/PR

Den internationale topforsker og professor ved Oxford University Bent Flyvbjerg er blevet hentet hjem til Danmark af It-universitetet.

Det skriver It-universitetet i en pressemeddelelse.

Bent Flyvbjerg skal være Villum Kann Rasmussen-professor, efter Villum Fonden har givet en bevilling på 30 mio. kr.

"Et Villum Kann Rasmussen-professorat er det ypperste i min verden. Det er derfor med stor ydmyghed og ære, jeg takker VILLUM FONDEN og IT-Universitetet for denne enestående mulighed for at videreføre min forskning i Danmark", udtaler professor Bent Flyvbjerg i meddelelsen.

Flyvbjerg er en af verdens mest citerede forksere inden for projektplanlægning og ledelse, herunder også forskning i it-projekter. Ved at sammenligne planer med faktiske resultater, har han dokumenteret, hvordan megaprojekter sjælendt er færdige til tiden eller holder budgettet.

"The Iron Law of Megaprojects’: ”Over time, over budget, under benefit, over and over again", kalder han det.

Bent Flyvbjerg har sammen med sit team på Oxford University udviklet den største forskningsbaserede database i verden om it-projekters præstation.

Med bevillingen fra Villum Fonden og rekruteringen af Bent Flyvbjerg er ambitionen at gøre København til et internationalt førende centrum for forskning i IT Program Management, fortæller Martin Tvede Zachariasen, rektor ved It-universitetet.

"Bent Flyvbjergs Villum Kann Rasmussen-professorat ved ITU er helt i tråd med ITU’s vision og mission om at skabe værdi for samfundet gennem internationalt banebrydende forskning og undervisning. Flyvbjergs forskning i IT-projekter er et fremragende eksempel på interdisciplinær forskning, der både giver fundamental indsigt og har stor samfundsmæssig betydning," siger Martin Tvede Zachariasen.

Finanstilsynet får rektor fra It-Universitet i bestyrelsen

ITU, Vejle Kommune og AI Innovation House vil have 400 it-studiepladser til Vejle

 

Mere fra ITWatch

Storbritannien ser fald i fintech-investeringer

Efter et årti med massive investeringer i fintech-startups vender investorerne sig nu mod mere sikre investeringer, antyder ny analyse. Færre penge bliver rejst i tidligere runder, mens antallet af nystiftede fintech-selskaber daler, viser analysen.

Fibia ruller ind i Vordingborg

Internetudbyderen har et mål om at tilbyde internet til andelshaverne i de to virksomheder, der ejer Fibia, inden udgangen af 2023. Nu graver de kabler ned i Vordingborg.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs