ITWatch

Atea-direktør er modstander af kvindekvoter

Kvoter er den forkerte vej at gå i kampen for at få flere kvindelige topchefer og bestyrelsesmedlemmer, lyder det fra Atea-topchef Kathrine Forsberg.

Foto: Atea/PR

Det skal ikke være kvoter, der får flere kvinder ind i bestyrelserne eller på direktionsgangene, mener Kathrine Forsberg, der er adm. direktør i Atea.

Sådan lyder det i et interview med Børsen, hvor Atea-topchefen siger, at hun tror på, at antallet af kvinder på ledelses- og bestyrelsesposter nok skal stige, da kvindernes kvalifikationer er interessante for virksomhederne.

Hun peger også på, at debatten ikke kun skal handle om kvinder, men i stedet om generel diversitet, så der udover køn også er fokus på eksempelvis alder og etnisk baggrund. Ifølge Kathrine Forsberg har kvinder i øvrigt også selv et ansvar i forhold til at lande topposterne.

"Kvinderne skal altså også sørge for at kompetenceudvikle sig selv. Tag en bestyrelsesuddannelse og få måske noget erfaring i en advisory board-bestyrelse. Hertil kommer, at bestyrelsesarbejde ligger på toppen af den normale arbejdstid. Man skal altså være villig til at bruge den ekstra tid, det koster," siger Atea-chefen.

Anja Monrad fik sin topstilling i Dell fordi hun er kompetent – og fordi hun er kvinde

Kvinder sidder nu på en lang række topchefstillinger i it-branchen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs