ITWatch

Følg serien "Min karrierevej" her

Gennem den sidste måned har ITWatch sat fokus på forskellige profiler i den danske it-branche, og hvorfor de netop er endt i it-verdenen. Du kan finde de forskellige interviews i serien her.

Foto: PR

En tidligere F16-mekaniker og en tidligere integrationsminister på Christiansborg. Den danske it-industri rummer mange profiler med unikke karriereveje og stærke meninger.

ITWatch har i karriereserien "Min karrierevej" snakket med en række it-personligheder og sat fokus på, hvordan de er havnet, hvor de er i dag i it-branchen.

Du finder de foreløbige interviews i karriereserien her.

Har du forslag til spændende personligheder, ITWatch kunne stille skarpt på i de kommende uger, er du velkommen til at kontakte os på mr@itwatch.dk.

EG-topchef startede som kørende tekniker og leder i dag 300 ansatte

Foto: EG/PR
Foto: EG/PR

Johnny Iversen startede som udkørende it-tekniker i Targit i 1995, og har siden arbejdet sig op gennem de organisatoriske lag. Han sidder i dag som divisionsdirektør i EG med ansvaret for it-selskabets offentlige forretning.

Topdirektøren fortæller at hans plan lige fra starten var at arbejde i it-branchen. Han er begejstret for den konstante udvikling i it-verdenen og arbejder nok mere en gennemsnittet, fordi han brænder for it-faget.

Læs interviewet med her.

Rikke Hvilshøj om sin skæve vej ind i it-branchen: Jeg griber de muligheder som byder sig

Foto: Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Rikke Hvilshøj har en fortid som politiker på Christiansborg som blandt andet bød på en ministerpost. Hun blev i 2015 direktør for Dansk IT, og er i dag stadig i spidsen for interesseorganisationen.

Til ITWatch fortæller hun, at hun aldrig havde planlagt en karriere i it-branchen, men at hun greb en mulighed, der bød sig. Det er især digitaliseringsdagsordenen og den dataetiske debat, der lokkede den tidligere integrationsminister ind i branchen.

Læs interviewet her.

Tidligere topchef husker it-branchen som det vilde vesten: "Dengang kunne vi sælge hvad som helst til kunderne"

Foto: PR
Foto: PR

Jørgen Bardenfleth gik ind i it-branchen af den simple årsag, at det var i den branche, der skete mest. Han startede sin karriere i Silicon Valley, og har siden kunne skrive stillinger som direktør i HP, Intel og Microsoft på sit CV.

Til ITWatch fortæller han om sin travle tilværelse som topdirektør, som blandt andet bød på 160 rejsedage om året med fire børn på hjemmefronten.

Læs interviewet her.

Birgitte Hass gik fra lobbyist til iværksætteri: Det var en facet jeg manglede

Foto: IT-Branchen/PR
Foto: IT-Branchen/PR

Birgitte Hass jagtede oprindeligt en karriere i fysikverdenen, men fandt ud af at hun ikke kunne hamle op med de kloge hoveder på Niels Bohr-instituttet. Undervejs på fysikstudiet fik hun dog en interesse for it, som førte til at hun fik et job som studenterprogrammør i IBM.

Siden har hun besiddet topposter i FDC og IT-Branchen, inden hun i 2019 begav sig i kast med tilværelsen som selvstændig.

Læs interviewet her.

Opfinderdrøm var indgangen til it-branchen for topchefen fra Vejle

Foto: Mjølner Informatics/PR
Foto: Mjølner Informatics/PR

Brian Gottorp Jeppesen havde ingen interesse for it, da han i 1998 begyndte at læse til elektroingeniør på Aarhus Universitet. Med en spirende "opfinder"-drøm i maven, fandt han dog ud af, at man hurtigere kunne skabe noget med it.

Som den første ikke-datalog fik han et job i Mjølner Informatics, hvor et kundemøde hos en lille virksomhed ved navn Vestas blandt andet var med til at kickstarte hans karriere. Han er i dag storaktionær og direktør for den danske softwarevirksomhed.

Læs interviewet her.

Fra jetjagere til it-branchen – Steven Payne udskiftede F-16-fly med AV-løsninger

Foto: PR
Foto: PR

Steven Payne har hele livet jagtet en karriere som flymekaniker, hvilket blandt andet førte til en automekanikeruddannelse i Glostrup. I en årrække arbejdede han med F-16-fly i Skrydstrup, inden han flyttede tilbage til København og bevægede sig ind i it-branchen.

Steven Andrew Payne fortæller ITWatch, hvorfor han udskiftede barnedrømmen med et job i AV-branchen, hvor han arbejdede sig fra at være montør til tekniker til sælger. I dag arbejder han som "Solution Advisor AV" hos it-virksomheden COMM2IG, hvor han sælger komplette AV-løsninger.

Læs interviewet her.

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs