Serieiværksætter startede først som 35-årig: Siden har jeg ikke set mig tilbage

MIN KARRIEREVEJ: Det var først som 35-årig, at Eric Lagier fik øjnene op for iværksætteri, da han som grundlægger af Memolane i starten af 2010'erne røg til Silicon Valley og tilbage igen. I 2016 grundlagde han Byfounders med Tommy Andersen, og i dag bruger han blandt andet sin tid på at hjælpe den næste generation af iværksættere.
Eric Lagier stiftede byFounders med Tommy Andersen i 2016 | Foto: Byfounders/PR
Eric Lagier stiftede byFounders med Tommy Andersen i 2016 | Foto: Byfounders/PR

Serieiværksætter Eric Lagier har altid haft en interesse for nyskabelse og for at udfordre sig selv. Men det var først i en alder af 35 år, at han sprang ud som iværksætter.

Siden har han med egne ord ikke set sig tilbage, og i dag arbejder han med den næste generation af iværksættere i Byfounders, som han grundlagde i 2016 med Tommy Andersen.

ITWatch har sat Byfounders-stifteren stævne for at høre om hans karrierevej og syn på it-branchens fordele og ulemper.

Hvordan har din karrierevej set ud?

"Jeg elsker at udfordre mig selv, og det er min karriere et godt vidnesbyrd for. Lige fra ung "management consultant" hos Pricewaterhouse, som strategikonsulent hos TDC, hvor jeg hjalp med at lancere mobilinternet i Danmark, og som europæisk direktør for Oracle for alle deres mobile aktiviteter," skriver Eric Lagier i en mail til ITWatch.

"Herefter var jeg direktør hos Skype med ansvar for mobil, derefter kommerciel direktør hos Tradeshift, inden jeg kastede mig ud som iværksætter selv. Desværre var det først som 35-årig, jeg fik øjnene op for iværksætteri og har siden ikke kigget tilbage."

"Her lancerede jeg Memolane, hvor jeg sammen med et godt team af gode teknologifolk, fik skabt en social media-platform og rejste 12 mio. kr."

"Det eventyr førte til en fantastisk rejse med min familie og team til San Francisco og Silicon Valley. Vi solgte Memolane til HP og i 2016 stiftede jeg Byfounders sammen med Tommy Andersen for at hjælpe den næste generation af iværksættere i Norden og Baltikum."

Hvorfor valgte du et job i it-branchen?

"Jeg har altid været fascineret af de muligheder, teknologi giver, og jeg ville gerne være med til at udforme den fremtid." 

Var det din oprindelige plan eller et tilfælde, at du er endt i it-branchen?

"Allerede mens jeg studerede, fik jeg muligheden for at arbejde som "management consultant" med fokus på teknologi, og det var derfor meget naturligt at blive indenfor det felt."

Hvad er den største forskel på it-branchen dengang og nu?

"Hastigheden for innovation er accelereret kraftigt."

Hvordan ser en klassisk arbejdsdag ud for dig?

"Det ville være en overdrivelse at kalde min arbejdsdag for normal. Kendetegnende er, at hver dag er ny og anderledes. Selv om jeg fra morgenstunden lægger klare planer for, hvad jeg skal opnå i løbet af dagen, ender jeg ofte med kun at nå halvdelen. Til gengæld ender det med, at jeg får løst en masse andre opgaver, som dagen bringer."

"Generelt bruger jeg tid på tre ting. At tale med iværksættere, som er i gang med at starte op, hvor vi undersøger muligheden for at hjælpe dem med risikovillig kapital. At støtte de mange dygtige iværksættere som vi allerede har investeret i, og til sidst at fastholde dialogen med vores kollektiv af erfarne iværksættere, samt andre venture kapitalfonde for at finde nye investeringsmuligheder. Alt dette gør jeg i tæt samarbejde med min partner Tommy Andersen og resten af vores dygtige og ambitiøse team."

Hvordan tror du, at it-branchen adskiller sig fra andre brancher?

"Vi har et samfund, som på mange måder er ved at transformere sig til et fuldt digitalt samfund. Administration, uddannelse, kommunikation, handel, produktion og underholdning bliver primært båret af teknologi. Det er svært at finde andre brancher, som på samme vis har en gennemgribende indvirkning på ens dagligdag."

Hvad er de største fordele ved at arbejde i it-branchen i dag?

"De fantastiske muligheder for at gøre en forskel, hvis man virkelig vil. Samtidig er det få brancher, der giver så meget fleksibilitet ift. arbejdssted og tider. Reelt kan man sidde hvor som helst og arbejde med kollegaer, der sidder i hele verdenen." 

Hvad er de største ulemper?

"At finde en balance mellem fritid og arbejde, og sætte naturlige begrænsninger på det daglige bombardement af information og opgaver, der lige skal løses. Det er ikke let og kræver diciplin til at lukke ned for mobil og computer dagligt." 

Ville du anbefale andre at gå denne vej?

"Helt klart. De muligheder, man har i dag for at ændre verden og gøre den mere bæredygtig, er ofte forbundet med teknologi. Samtidig udvikler branchen sig så hurtigt, at man hele tiden skal udvikle sig for at følge med. Det er utrolig motiverende."

"Jeg vil samtidig komme med en opfordring til de mange unge kvinder, der står og overvejer, hvad de skal lave. Historisk har vi ikke været gode til at gøre det attraktivt, men hvis vi kan aktivere flere kvinder inden for teknologibranchen, er jeg sikker på, at Danmarks fremtid som et innovationsland er sikret."

Hvis du ikke var blevet ansat i it-branchen, hvad havde du så kastet dig over?

"Jeg kan godt lide at skabe og tænke nyt. Derfor har arkitektur altid været interessant, da det også er en branche, hvor man virkelig kan udfolde sig kreativt og skabe bæredygtige løsninger for nogle af tidens største problemer." 

Hvordan kobler du af i din fritid?

"Jeg nyder forskellige aktiviteter sammen med familien. Ellers hopper jeg gerne op på min cykel og nyder de gode veje og cykelstier sammen med en masse inspirerende cykelentusiaster."

Du kan læse de tidligere afsnit i ITWatch' karriereserie her:

Følg serien "Min karrierevej" her

Martin Thorborg om arbejde under corona: Jeg har ikke haft én eneste yes-oplevelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også