ITWatch

Kom tæt på Systematic

ITWatch går i løbet af efteråret tæt på en stribe selskaber i den danske it-branche. Den seneste uge er turen kommet til Systematic, hvor stifter og direktør, Michael Holm, for første gang åbner for, hvad der skal ske med selskabet, når han ikke længere skal lede det.

Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Softwarevirksomheden Systematic blev stiftet i 1985 af Michael Holm, som fortsat er i front for foretagenet i dag. Software til forsvarsindustrien er selskabets varemærke, og i dag leverer de løsninger til omkring 50 nationers militær.

Efter 34 år som frontfigur i sin egen virksomhed, er stifter Michael Holm klar på masser af år endnu, men alligevel har han lagt planen for, hvad der skal ske med Systematic, når direktøren ikke længere skal stå i spidsen for selskabet.

Hør den karismatiske stifters fremtidsplaner og bliv klogere på, hvad Systematic i virkeligheden er for en virksomhed, når ITWatch går tæt på Systematic.

doc77xdv1hcvkm13k93wo4o.jpg
Foto: Mike Berg Pedersen

Systematic-stifter: Det skal der ske med mit livsværk

Michael Holm er adm. direktør i det selskab, han selv skabte for 34 år siden. Topchefen har ingen planer om at overlade styringen af Systematic til andre lige foreløbigt, men når den dag kommer, har han fundet modellen.

Læs historien her.

 

doc77xheuv5q3djo28jo4k.jpg
Foto: Mike Berg Pedersen

"Vi har i bund og grund taget forsvarsområdet og gjort med det som Navision gjorde med økonomisystemer"

Udvikling af software til forsvaret har været kerneområde for Systematic fra begyndelsen, men opgaven er vendt på hovedet op gennem 90’erne og 00’erne. Dengang var det i militæret, at den nyeste teknologi blev introduceret, mens det i dag handler om noget helt andet.

Læs historien her.

 

doc77xhv99pvirnd1dd77y.jpg
Foto: Mike Berg Pedersen

Mød iværksætteren inde i Systematic: "Når først vi har spottet problemet er resten som at trække vejret for os"

Kan man udleve sine iværksættertendenser i en virksomhed med mere end 1000 medarbejdere? Mikkel Harbo er idémand og leder i Systematic, og selvom softwareselskabet er mere end tidoblet i størrelse i hans tid, er det stadig iværksætterånden, der driver ham.

Læs historien her.

doc77y0b7icvsw5po5nekv.jpg
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Systematics nye vind-mand: "Jeg kom ind i en situation, hvor jeg skulle stå i spidsen for et game, vi bare skulle vinde"

Når Systematics offshore-vind-løsning, Site, er fuldt integreret hos it-firmaets kunder, har virksomheden en markedsandel på mere end 35 pct. i et marked, man ikke var tilstede på for bare fire år siden. Claus Byskov blev bragt til Systematic med en mission.

Læs hele historien her.

doc77y0um7i0qvnnsmkcq1.jpg
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Bindeleddene mellem kunden og maskinrummet: Systematic har både sygeplejersker og soldater på lønningslisten

Hvad laver en sygeplejerske i en rendyrket softwarevirksomhed? Lene Buch har næsten ti års erfaring som sygeplejerske i den danske sundhedssektor, men i dag sørger hun for, at softwareudviklere og sundhedspersonale forstår hinanden, så de rigtige løsninger bliver skabt.

Læs hele historien her.

doc77z1dsnjiq16bswp4a2.jpg
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Mobil-revolutionen stiller nye krav til softwaredesign: Vi er blevet vant til lækkert design på skærmen

I takt med at vi bruger digitale værktøjer til det meste i vores fritid såvel som på jobbet, bliver kravene til den software, vi bruger på vores arbejde også højere. En selvlært designer i Systematic er sikker på, at design bliver et større parameter i fremtiden.

Læs hele historien her.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger