ITWatch

Datalogi-professor får millioner til forskning i fejlfrie programmer

Professor fra Aarhus Universitet skal oprette og drive nyt internationalt forskningscenter i programverifikation i softwaresystemer.

PR/Aarhus Universitet
Foto: PR/Aarhus Universitet

Lars Birkedal, der er professor i datalogi ved Aarhus Universitet, skal de kommende seks år oprette og drive et internationalt førende grundforskningscenter i programverifikation.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Baggrunden er en bevilling på 35,4 mio. kr. fra Villum Fonden. Det kommende forskningscenter får navnet Center for Basic Research in Program Verification (CPV) og bliver en del af Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.

Omdrejningspunktet bliver udvikling af nye matematisk-baserede modeller med fokus på softwaresikkerhed.

"Softwaresystemer er en integreret del af det moderne samfund, og softwarefejl og sikkerhedsbrud udgør både enorme omkostninger og risici. CPV udvikler nye matematisk-baserede modeller og logikker, der forbedrer sikkerheden i software systemer," lyder det i meddelelsen.

Forskningscentret kommer til at beskæftige otte ph.d.-studerende og syv postdocs.

Med bevillingen bliver Lars Birkedal udnævnt til en såkaldt Villum Investigator. Bag står den almennyttige Villum Fonden. Sidste år støttede fonden blandt andet teknisk og naturvidenskabelig forskning med 625 mio. kr.

DTU-professor får stor millionbevilling til at udvikle nye algoritmer

Garvet dansker i international it-toppost siger stop

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger