ITWatch

Sikkerhedschef ser frem til ferie i pizzaens hjemland

Kasperskys nordiske chef skal på ferie og det skal ikke være alt for langt fra et af de bedste pizza-steder i Europa. Læsepensum for ferien er menu-kort, mens han håber at it-sikkerhed bliver mere integreret del af det danske uddannelsessystem.

Foto: Privatfoto / Collage

Leif Jensen, nordisk direktør for Kaspersky Lab, ser frem til ferien og til at få sig en pizza, som han er meget glad for.

Hvad skal du i din sommerferie?

"Jeg skal med min kone og vores to børn på bilferie til Italien, hvor vi skal bo i en lille tilbagetrukket landsby oppe i bjergene. Der er den smukkeste udsigt over Gardasøen, og det er i gåafstand til en af de bedste pizzarestauranter i Europa."

Hvor længe holder du ferie?

"I år bliver det til 1 uge i Italien og 1 uge derhjemme."

Hvad skal du læse i ferien?

"Jeg er ikke den store læsehest, så jeg kommer mest til at læse menukort. Min kone og jeg har givet os selv den udfordring, at vi skal kunne bestille vores mad på italiensk. Så vi siger ”nej tak” til engelske menukort – det skal nok blive en udfordring, da mit italienske desværre er ret begrænset."

De tre ting, jeg glæder mig mest til i ferien, er:

"Jeg glæder mig mest til at være sammen med min familie, føle den afstressende italienske landsbystemning og naturligvis den første stenovnsbagte pizza."

Op til ferien hvad har været de vigtigste opgaver, der skulle løses:

"Danske virksomheder og myndigheder har jo for alvor fået øjnene op for, at it-sikkerhed er mere end et nødvendigt onde, så vi har haft travlt med at rådgive såvel partnere som kunder om, hvordan man bedst beskytter sig imod de aktuelle og kommende trusler. Vi oplever mange virksomheder, som ønsker at bruge den stille periode i ferien til at installere nye sikkerhedsløsninger, så det har vi naturligvis haft travlt med at hjælpe med."

Hvad er den vigtigste opgave der venter, når du er tilbage?

"Rom blev jo som bekendt ikke bygget på en dag, så på trods af en stærkt stigende interesse for it-sikkerhed, ligger der stadig et stort arbejde foran os og vores kolleger i branchen med at skabe endnu mere synlighed og forståelse for it-sikkerhed og alvoren af truslerne samt midlerne til at beskytte sig."

Hvad er den største og vigtigste udfordring for it-branchen i dag?

"Det er uden tvivl at skaffe kvalificeret arbejdskraft, særligt inden for it-sikkerhed. I dag er det som oftest virksomhederne selv, som må uddanne deres egne medarbejdere, eller det er virksomheder som os, der etablere et Talent Academy. Så det står højt på ønskesedlen, at it og sikkerhed bliver en mere integreret det af vores uddannelsessystem her i Danmark."

Hvilken sag i branchen har fået for lidt opmærksomhed op til ferien?

"Generelt er pressen jo mest interesseret i at dække skandalehistorier. Vi ser dagligt mange succeshistorier, som jeg ville ønske, at pressen ville være mere interesseret i at dække, da de i høj grad kan være med til at inspirere andre virksomheder og myndigheder til fordel for hele Danmark."

Morten Felding tager pause fra Atea-sagen på sit surfbræt

Fujitsu-chef om Atea-sagen: "Jeg tror, den sag markerer en milepæl i branchen i Norden"

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger