ITWatch

Debat: Tre veje til flere kompetente it-kræfter

Manglen på it-medarbejdere er en hæmsko for udvikling og vækst, men virksomheder kan selv afhjælpe situationen, lyder det fra marketingsdirektør i Microsoft Danmark, Nana Bule, der peger på tre veje til at skaffe flere it-kompetencer til erhvervslivet.

PR/Microsoft
Foto: PR/Microsoft

Efterspørgslen på dygtige it-medarbejdere er stor. Manglen på kompetencerne kan ramme virksomheder på væksten, men de kan langt hen ad vejen selv afhjælpe problemet. Det skriver marketingdirektør i Microsoft Danmark, Nana Bule, i et debatindlæg på Finans.

For det første handler det om at gentænke de organisatoriske rammer.

"Vi skal tænke udover virksomhedens grænser og i nye ansættelsesmodeller og partnerskaber. Med undtagelse af nogle strategiske nøglepositioner, behøver vi ikke altid at hyre medarbejderne til os selv. Vi kunne deles om kompetencerne," skriver Nana Bule i debatindlægget.

For det andet skal ledelsen lære at høste frugterne af mangfoldighed og invitere anderledes tænkende talenter indenfor, som kan udfordre organisationen.

For det tredje bør lederen gentænke sin rolle så man i højere grad facilitere og understøtter innovation. Manglen på digitale talenter er ikke blot et politisk ansvar, men det påhviler også virksomhederne selv at omstille sig til et nyt arbejdsmarked, lyder det fra Nana Bule.

Nu er det ikke skræmmende længere: Danske virksomheder rykker i skyen

Virksomheder skal sætte fart under innovationen ved at skæve til iværksættere

Forsiden lige nu

Skat udviklede ny softwarerobot på 14 dage

En bunke på 30.000 mindre sager hos Skat blev sidste år startskuddet til at udvikle en softwarerobot, der kunne tage sig af sagsbehandlingen. I dag har Skatteforvaltningen etableret et kontor med 11 medarbejdere til at udvikle automatiseringsløsninger.

Microsoft omrokerer på direktionen i Danmark

Microsoft Danmark ryster posen og skifter ud på direktørposter. Det betyder, at der kommer nye chefer i spidsen for it-selskabets kommercielle salg samt for det tekniske løsningssalg.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger