ITWatch

Debat: Tre veje til flere kompetente it-kræfter

Manglen på it-medarbejdere er en hæmsko for udvikling og vækst, men virksomheder kan selv afhjælpe situationen, lyder det fra marketingsdirektør i Microsoft Danmark, Nana Bule, der peger på tre veje til at skaffe flere it-kompetencer til erhvervslivet.

Foto: PR/Microsoft

Efterspørgslen på dygtige it-medarbejdere er stor. Manglen på kompetencerne kan ramme virksomheder på væksten, men de kan langt hen ad vejen selv afhjælpe problemet. Det skriver marketingdirektør i Microsoft Danmark, Nana Bule, i et debatindlæg på Finans.

For det første handler det om at gentænke de organisatoriske rammer.

"Vi skal tænke udover virksomhedens grænser og i nye ansættelsesmodeller og partnerskaber. Med undtagelse af nogle strategiske nøglepositioner, behøver vi ikke altid at hyre medarbejderne til os selv. Vi kunne deles om kompetencerne," skriver Nana Bule i debatindlægget.

For det andet skal ledelsen lære at høste frugterne af mangfoldighed og invitere anderledes tænkende talenter indenfor, som kan udfordre organisationen.

For det tredje bør lederen gentænke sin rolle så man i højere grad facilitere og understøtter innovation. Manglen på digitale talenter er ikke blot et politisk ansvar, men det påhviler også virksomhederne selv at omstille sig til et nyt arbejdsmarked, lyder det fra Nana Bule.

Nu er det ikke skræmmende længere: Danske virksomheder rykker i skyen 

Virksomheder skal sætte fart under innovationen ved at skæve til iværksættere 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs