ITWatch

Erenbjerg: Jeg har simpelthen ikke hjertet med i ny strategi

Senest ved årsskiftet er Pernille Erenbjerg fortid som adm. direktør i TDC. Topchefen begrunder sit exit med strategien, som koncernens nye ejere vil implementere. 

Foto: Ritzau Scanpix/Uffe Weng

I flere uger har den nu afgående administrerende direktør i TDC, Pernille Erenbjerg, været i dialog med bestyrelsen, og mandag eftermiddag blev det offentliggjort, at hun stopper som topchef inden udgangen af året.

Beslutningen er truffet, i kølvandet af at DK Telekommunikation har købt det danske teleselskab og lagt nye planer for fremtidens TDC.

"TDC står over for et nyt kapitel, og det er også det rette tidspunkt for en ny administrerende direktør. Jeg mener, at ethvert selskabet fortjener en direktør, der er er helt med og engageret i den nye strategi og de næste skridt."

"Over de seneste uger har jeg haft en dialog med bestyrelsen. Mit hjerte er simpelthen ikke med i dette næste kapital, og derfor er dette den rigtige beslutning," siger hun til Ritzau Finans.

Dialog de seneste uger

I starten af maj i år overtog DK Telekommunikation, der er et konsortium bestående af ATP, PFA, PKA og Macquarie, ejerskabet af TDC, men allerede i februar viftede konsortiet med et overtagelsestilbud.

I det efterfølgende tilbudsdokument oplyste de nu nye ejere, at ledelsen i telekoncernen var velkommen til at fortsætte, men det bliver altså nu uden Pernille Erenbjerg i den øverste ledelse.

"Beslutningen har modnet over tid, mens vi har haft en dialog i løbet af de seneste mange uger nu. Det har været processen," siger hun og afviser at oplyse mere konkret, hvor længe beslutningen har været under vejs.

Beslutningen har modnet over tid, mens vi har haft en dialog i løbet af de seneste mange uger nu. Det har været processen.

Pernille Erenbjerg, adm. direktør, TDC

Ny strategi

TDC's nye ejere har tidligere varslet, at strategien fremadrettet vil være fokuseret på netværk, mens de kommercielle dele - herunder Yousee - skal ind i et separat selskab.

Linjen er anderledes fra den, Pernille Erenbjerg har været med til at føre, hvor der har været mere fokus på underholdning.

Det viste sig blandt andet i starten af i år, hvor TDC med Pernille Erenbjerg i spidsen annoncerede, at det ville købe svenske MTG Nordics, som blandt andet ejer TV3-kanalerne og Viasat.

Det blev droppet, da konsortiet kom på banen, og TDC's administrerende direktør er heller ikke bleg for at sige, at hun ikke er fuld tilhænger af de nye strategiske planer.

"De nye ejere vil tilføje yderligere kapital og investere yderligere i infrastruktur, og det er alt sammen godt. Men jeg tror dog, at det vil kræve mere end det."

"Det er godt nyt, og jeg er for flere investeringer, men det er ikke nok, og på grund af det, mener jeg, at det er vigtigt, at en anden tager over," siger hun.

Stopper seneste ved årsskiftet

Topchefen har besluttet at fratræde sin stilling som adm. direktør og koncernchef i TDC senest den 31. december 2018, men derefter har hun på nuværende tidspunkt ikke konkrete planer om, hvad hun så skal lave.

"Først og fremmest fortsætter jeg som CEO for TDC, hvilket er noget af et arbejde, indtil udgangen af året. Derefter må vi se, hvad der sker. Jeg har ikke nogen planer for øjeblikket," siger Pernille Erenbjerg.

Pernille Erenbjerg har været administrerende direktør i TDC siden 2015.

/ritzau/FINANS

TDC bekræfter Pernille Erenbjergs afgang 

Her er TDC's nye – midlertidige – bestyrelsesformand

Afgående TDC-bestyrelsesmedlem: Tvivler på strategi og kalder købet "ikke-venligt" 

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs