ITWatch

Ny formand for iværksætterpanelet: Andersen overtager for Ahlers

En ny serieiværksætter sætter sig nu som formand for regeringens iværksætterpanel, efter posten blev ledig på bagkant af Tommy Ahlers' udnævnelse til uddannelses- og forskningsminister.

Afløseren som ny formand for regeringens iværksætterpanel efter Tommy Ahlers (billedet) er nu fundet. | Foto: PR, Dansk Iværksætter Forening

Den anerkendte iværksætter og investor Tommy Andersen overtager rollen som formand for regeringens iværksætterpanel, efter navnebroderen Tommy Ahlers har måttet opgive afgive pladsen i sin nye rolle som minister.

Det skriver Berlingske Business.

"Jeg har en interesse i og et ønske om at styrke det iværksættermiljø, som jeg selv er rundet af. Jeg vil forsøge at gøre en forskel og forsøge at gøre de vilkår, som jeg og andre iværksættere arbejder under, bedre," lyder det fra Tommy Andersen til Berlingske Business om motivationen for at overtage rollen som formand.

Tommy Andersen har som iværksætter blandt andet stiftet højtalersuccesen Libratone, der blev solgt til asiatiske investorer, mens han i dag sidder som partner i venturefonden Byfounders.

Fra Erhvervministeriets side er der stor tilfredshed med valget af Tommy Andersen som ny formand.

"Jeg er rigtigt glad for, at Tommy Andersen har sagt ja til at være ny formand for Iværksætterpanelet. Tommy Andersen har både prøvet at starte og udvikle egen virksomhed, har forstand på fonds- og investeringsdelen, og han har et indgående kendskab til det danske iværksættermiljø," lyder det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), som understreger:

"Samtidig har Tommy Andersen været en del af Iværksætterpanelet siden begyndelsen, og jeg er derfor overbevist om, at Tommy Andersen vil kunne føre panelets arbejde videre på bedste vis."

Iværksætterpanelet blev etableret i foråret 2017 og bestod dengang af 15 iværksættere, herunder Tommy Andersen og Tommy Ahlers. Med udnævnelsen af Tommy Andersen som formand består panelet fremadrettet af 14 iværksættere, investorer og eksperter.

Panelet leverede i september 2017 20 anbefalinger med fokus på talenter i erhvervslivet og på at gøre adgangen til udenlandsk talent nemmere for danske virksomheder. Opgaven for den nye formand bliver i første omgang at færdiggøre og præsentere det næste sæt anbefalinger fra panelet om en måneds tid.

Tommy Ahlers: Forhåbentlig vil vi se mange flere politikere med aktieposter om 10 år 

Tommy Ahlers: Unødvendigt at bruge penge på offentlig rådgivning af iværksættere 

Tommy Ahlers træder ind i Vækstfonden 

Venstre: Begrænsninger af udenlandsk arbejdskraft er en hæmsko for væksten 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs