ITWatch

"Ahlers kan få folk til at tale sammen"

Han har evnen til at få folk med meget forskellige holdninger til at tale sammen. Og han graver ikke grøfter. Det mener tech-iværksætterne Preben Damgaard og Tommy Andersen, der er begejstrede for Tommy Ahlers som ny uddannelses- og forskningsminister.

Foto: ESKESTAD MIK.jpg

"Jeg kan sagtens se ham i den rolle."

Sådan lyder det fra Preben Damgaard, it-iværksætter og mangeårig bagmand bag en stribe af store tech-succeser herhjemme. Ikke mindst på baggrund af salget af Zyb til Vodafone, som netop havde den nye minister Tommy Ahlers som stifter og Damgaard som formand.

"Tommy Ahlers har en kombination af sociale kompetencer, et vindende væsen og så har han en god næse for forretning," siger Preben Damgaard og tilføjer:

"Han kan bringe folk sammen og få skabt løsninger fremfor at grave grøfter, så jeg kan sagtens se ham i denne rolle," siger han.

Tommy Ahllers bliver ny uddannelses- og forskningsminister efter Søren Pind. Det sker i forbindelse med en rokade, regeringen har gennemført i dag.

Ifølge Børsen blev Ahlers ringet op i aftes om muligheden

"Min erfaring i politik er meget, meget begrænset, men for mig at se er politik bare en repræsentation af samfundet. Jeg har været ude i samfundet for at bygge virksomheder, og nu er jeg blevet spurgt om jeg vil være med til at bygge samfundet som minister. Det er en fantastisk mulighed, jeg ikke kunne sige nej til," siger Tommy Ahlers til avisen. Han siger, at han nu, ved præsentationen af ham på posten, kun har jaft 12-14 timer til at vænne sig til tanken.

Nyder stor respekt

Tommy Andersen, der er iværksætter som Ahlers og står bag Libratone, er lige så begejstret for valget af den nye minister.

"Tommy Ahlers har troværdigheden med som iværksætter med to stærke selskaber i form af Podio og Zyb, han er en dygtig investor og en dygtig erhvervsmand," siger Tommy Andersen, der i dag står i spidsen for investeringsfonden Byfounder, hvor de to også samarbejder.

Tommy Andersen kender desuden Tommy Ahlers fra både Iværksætterpanelet, hvor Ahlers er formand, samt Disruptionsrådet.

Ahlers nyder stor respekt i tech-miljøet efter han solgte selskabet Zyb til Vodafone for 235 mio. kr. tilbage i 2008 og efterfølgende opbyggede Podio, som amerikanske Citrix overtog stort set det samme beløb.

"Ahlers har en evne til at få folk til at tale sammen politisk, selvom de har meget forskellige holdninger. Det har været medvirkende til, at vi har fået fire forslag med fra vores arbejde i finansloven," siger han med henvisning til arbejdet i de to enheder, som de to kender hinanden fra rent politisk.

"Lars Løkke Rasmussen må have mødt ham der og have fået et godt indtryk af ham," vurderer Tommy Andersen.

Han frygter dog, at Ahlers skal blive kvalt i det politiske, men håber det ikke, for han mener, Ahlers bidrager med noget vigtigt.

Hos spilfirmaet Unity er der tilsvarende glæde, udtrykker stifter David Helgasson overfor Børsen:

"Hvor er det dejligt. Det er jo fantastisk! Han er en god ven, så jeg ved ikke, om jeg er helt upartisk. Han er en mand, jeg har stor respekt for, og som virkelig har forståelse for mange ting, heriblandt udfordringerne i iværksættermiljøet og mulighederne i den teknologiske udvikling. Så det lyder helt fantastisk," siger han til avisen.

Regeringen oplyser, at Tommy Ahlers fortsætter i regeringens Disruptionråd, nu i sin funktion som uddannelses- og forskningsminister.

Serieiværksætter fra it-branchen som ny minister 

Simcorp-direktør: Zuckerberg skal foran Senatet, før vi forstår det 

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs