It-rektor: Digitaliseringen kravlede op på den politiske dagsorden i 2017

Det er vigtigt at tage en diskussion om, hvordan data bliver brugt, lyder det fra IT-Universitetets rektor, Mads Tofte, der i 2017 kunne se digitaliseringen træde i karakter for alvor.
Foto: PR/IT-Universitetet
Foto: PR/IT-Universitetet

Digitaliseringen er blevet en essentiel del af den politiske dagsorden, men der er brug for en diskussion om, hvordan de regulære oceaner af data, vi som samfund har adgang til, bruges, mener rektor på IT-Universitet, Mads Tofte.

Det skriver mediet Sciencereport.dk.

"It og digitalisering er kravlet noget op ad den politiske dagsorden rent strategisk. Regeringen er kommet med en strategi for IT-styring af staten og i forskningsstrategien, der kom i slutningen af året, står der temmelig meget om digitalisering. Det er en positiv udvikling set fra vores synspunkt. Det har levet lidt skjult, sådan lidt værkstøjsagtigt i en periode, så det er vi rigtigt glade for," siger Mads Tofte.

Han påpeger dog, at det er problematisk, når data i dag centraliseres, og at der åbner sig en række både juridiske og politiske problemstillinger, når det kommer til håndteringen af og lagringen af disse data.

Han understreger samtidig, at der er behov for at sætte flere midler af til forskning inden for digitaliseringen, der, efter hans mening, ikke modtager støtte i samme omfang, som området har betydning for samfundet.

Dansk Industri har store ambitioner for digitalt sundhedsvæsen 

Regeringen vil gøre det lettere at hente udenlandsk arbejdskraft  

Tech-selskaber på rov blandt medarbejderne i Digitaliseringsstyrelsen 

ITB: Strategi for sundheds-it hilses velkommen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også