USA kigger mod dansk telepolitik

Amerikanerne vil gerne aflure Danmarks konkurrenceevne inden for mobil- og internetområdet. Derfor er danske brancheaktører til konference hos tænketank i Washington.
Jakob Willer, direktør for den danske telebranches organisation Teleindustrien. | Foto: Kristoffer Veggerby
Jakob Willer, direktør for den danske telebranches organisation Teleindustrien. | Foto: Kristoffer Veggerby

"Modernisering af den amerikanske telelovgivning: Læring fra Danmark".

Sådan lyder navnet på en konference i Washington 17. oktober, hvor Jakob Willer, direktør for den danske telebranches organisation Teleindustrien, skal være hovedtaler sammen med den republikanske formand for den amerikanske telemyndighed Federal Communications Commission (FCC), Ajit Pai, som Donald Trump har sat i spidsen for at få reformeret den amerikanske telelovgivning. Det skriver Berlingske Business.

"Det store spørgsmål for amerikanerne er, hvordan man går det attraktivt at sikre investeringer, og hvordan man løser problematikken med den digitale kløft. I Danmark slås vi med, hvordan vi får de sidste med og får alle dækket ordentligt, men i det globale billede er Danmark langt forude, selv om vi godt herhjemme kan brokke os over de rammevilkår, som vi arbejder under. Men vi har siden 1999 haft et stabilt teleforlig trods skiftende regeringer, og princippet er, at udrulningen af tele og Internet skal ske markedsbaseret og teknologineutralt - altså uden at favorisere én teknologi frem for en anden. Det vil de gerne høre om i USA," forklarer Jakob Willer til Berlingske.

Det er tænketanken Mercatus under George Mason University, som er et af de førende, juridiske universiteter i USA, der står for arrangementet. Jakob Willer og Ajit Pai får den amerikanske finansavis Wall Street Journals chefkommentator på økonomiområdet, Greg Ip, som moderator i deres en time lange drøftelse.

Hiper udfordrer fiberselskaberne med 1000 mbit bredbånd

Analysehus spår hastig teknologisk udvikling i kølvandet på 5G-netværk

Her er de fem hovedpersoner i slaget om fremtidens telepolitik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter