ITWatch

DI har tre ønsker før EU konkluderer på digitalisering

Det er positivt, at EU fredag holdt sit første topmøde alene om digitalisering, siger Dansk Industri.

Foto: Jyllands-Posten

Digitalisering indeholder et kæmpe potentiale for job og vækst i Europa. Men skal det indfris, så kræver det opbakning fra alle EU-medlemslandene til det digitale indre marked.

Sådan lyder det fra erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri (DI), efter EU-topmødet i Estlands hovedstad Tallinn fredag.

"Estland holdt i dag EU's første digitale topmøde, hvor alle EU's stats- og regeringsledere var samlet for at tale om, hvordan Europa kan komme helt op i det digitale førerfelt."

"Det er i sig selv rigtig positivt," siger Peder Søgaard-Pedersen, der er fagleder i DI med ansvar for det digitale indre marked.

Han henviser til, at EU-Kommissionen selv vurderer, at et færdigt digitalt indre marked vil øge EU's økonomi med op mod 415 milliarder euro.

"Her har Danmark allerede en klar styrkeposition som det mest digitaliserede land i EU. Det vigtige er nu, at alle medlemslandene bakker op om at få skabt et velfungerende digitalt indre marked."

"Det giver ikke mening at lovgive om digitalisering på 28 forskellige måder, som er alternativet, hvis ikke der kan skabes enighed om fælles europæisk regulering på det digitale område," siger Peder Søgaard-Pedersen.

Særligt tre områder skal have fokus

På mødet i Tallinn tog EU-landenes ledere hul på diskussionerne. Men det er først på topmødet i oktober i Bruxelles, at man skal konkludere.

"Der er særligt tre områder, som vi gerne ser topmødekonklusionerne til oktober fokusere på: Data skal være EU's femte frihed, på linje med varer, tjenesteydelser, arbejdskraft og kapital."

"Derudover skal vi have juridisk klare linjer for data- og privatlivsbeskyttelse, samt fælles rammer for øget informationssikkerhed."

"Alle tre elementer er afgørende, for at både Danmark og resten af Europa får den digitale førertrøje på. Og dét bliver afgørende for fremtidens job og vækstskabelse," siger Peder Søgaard-Pedersen.

EU skal gå efter AAA-vurdering i den digitale fremtid

Løkke er toptaler på første internationalt topmøde om digitalisering

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs