ITWatch

Cyberangreb lammer Støjbergs ministeriums hjemmeside

Torsdag morgen er Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside stadig utilgængelig efter et cyberangreb.

Foto: Philip Davali/Polfoto

Siden onsdag aften har Udlændinge- og Integrationsministeriet været ramt af et cyberangreb. Det bekræfter ministeriet over for Ritzau.

Det betyder, at ministeriets hjemmeside er utilgængelig, og tidligt torsdag morgen er hjemmesiden fortsat nede.

Ministeriets teknikere arbejder på at få hjemmesiden op at køre hurtigst muligt, men det er uvist, hvor længe det vil tage at løse problemet.

Yeni Akit, der er konservativ, islamistisk medie fra Tyrkiet, skriver ifølge Ekstra Bladet, at det er en gruppe kaldet Aslan Neferler Tim, som står bag.

Det skal angiveligt være gengældelse, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag delte et billede af Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed fra 2005 på sin facebookprofil.

Udlændinge- og Integrationsministeriet kan ikke bekræfte oplysningerne fra Yeni Akit, og siger torsdag morgen, at man stadig ikke ved, hvem der står bag angrebet.

Muhammedtegningerne udløste den alvorligste udenrigspolitiske krise i nyere danmarkshistorie.

Støjbergs beslutning om at dele tegningen, der er baggrundsbillede på hendes iPad, har vakt opsigt både i Danmark og internationalt.

Medier i en lang række lande har skrevet om ministeren, heriblandt amerikanske The New York Times, Breitbart News og britiske The Independent.

/ritzau/

EU-Kommissionen ruller cybersikkerhedspakke ud 

Google advarer mod forberedte hackerangreb 

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs