ITWatch

Google retter sig efter krav fra EU-Kommissionen

Med udsigt til dagbøder på op til 75,5 mio. kr. har Google besluttet sig for at rette ind efter EU-Kommissionens krav om at skabe lige konkurrencevilkår mellem andre pristjenester og techselskabets egen løsning.

Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

Kort før deadline og med risiko for heftige dagbøder har Google valgt at efterleve EU-Kommissionens krav, der fulgte i halen på en milliardbøde, som det amerikanske selskab fik udstukket for tre måneder siden.

Derfor skiller Google nu sin prissammenligningstjeneste ud i en særskilt forretning, skriver Bloomberg.

Den 27. juni blev Google idømt en bøde på 2,4 mia. euro af EU's konkurrencekommisær, Margrethe Vestager. Senest 90 dage efter dommen – hvilket vil sige torsdag i denne uge – skulle Google ændre retningslinjer, så selskabet prioriterer sin egen tjeneste i konkurrence med andre løsninger. Dermed var tiden ved at rinde ud for det amerikanske selskab.

Sagen handler om, at EU mener, at sitet Google Shopping er en prissammenligningsside, som forfordeler konkurrenterne og giver de bedste placeringer til Googles egne sider, og har derfor krævet disse forhold ændret.

Google er uenig i EU-Kommissionens udlægning og har anket bøden.

Milliondagbøder venter lige rundt om hjørnet for Google 

Så meget koster det at skaffe en ny kunde online 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs