ITWatch

Datatilsynet afviser at gå ind i sag mod Facebook

Datatilsynet herhjemme vil i modsætning til europæiske kolleger ikke indlede en undersøgelse af Facebooks brug af personoplysninger. Forklaringen er manglende kompetence.

Foto: /ritzau/AP/Noah Berger

Facebook er for nylig blevet straffet for at krænke brugernes privatliv i Spanien. Det koster det sociale medie en bøde på ca. 9 mio. kr. fra det spanske datatilsyn.

Men herhjemme afviser den danske pendant at indlede en lignende undersøgelse af det amerikanske selskab. Det skriver Politiken.

Forklaringen er manglende kompetence, lyder det fra Datatilsynet.

"Vi er opmærksomme på, at der er tilsyn i andre europæiske lande, der har taget sager op i forhold til Facebook, selvom de efter vores opfattelse ikke har kompetencen. At indlede en sag over for Facebook, når vi ikke anser os for kompetente, er som udgangspunkt ikke den måde, det danske datatilsyn prioriterer på," siger kontorchef i Datatilsynet, Astrid Mavrogenis, til Politiken.

Facebook har anket afgørelse fra de spanske myndigheder, der har fundet to alvorlige og et meget alvorligt krænkelser af brugernes privatliv.

Danmark er et dataland 

EU vil have lukket kæmpe skattehul for internetgiganter 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs