ITWatch

Kristian Jensen begrunder modstand mod fransk beskatningsforslag

Franskmændene vil beskatte omsætningen for at få tech-giganter som Facebook og Google til at betale mere skat, men den model har flere mangler, lyder det fra finansminister Kristian Jensen (V).

Foto: PR

Finansminister Kristian Jensens (V) modstand mod et fransk forslag om beskatning af en række it-giganter skyldes, at han ikke kan se fidusen i at beskatte omsætningen, som forslaget lægger op til.

Det skriver Politiken.

"Hvordan vil en sådan omsætningsafgift ramme dem, der i forvejen betaler deres selskabsskat? Og hvordan vil den spille sammen med andre omsætningsafgifter såsom moms? Og for det tredje: Hvad gør man for at få det afgrænset til internet i forhold til, at man kan have servere, der står mange steder i verden? Der er nogle helt basale spørgsmål i den franske model, som der ikke er svar på. Og derfor er vi skeptiske over for det," siger Kristian Jensen til avisen.

Franskmændene har sikret sig opbakning hos mindst 10 EU-lande, bl.a. Tyskland, Italien og Spanien, til forslaget, der skal sikre, at selskaber som Facebook betaler mere i skat end de 0,03 pct., som selskabet betalte i 2015 af sit overskud i EU-lande.

Kristian Jensen understreger overfor Politiken, at han støtter, at der skal "kigges mere på beskatning af multinationale selskaber, herunder it-giganter."

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs