ITWatch

Behov for politisk fokus på cyberkriminalitet

Det kan koste Danmark dyrt, hvis vi i fremtiden ikke er klar til håndtere truslen fra it-kriminelle, og der er behov for øget politisk bevågenhed på området, hvor også private aktører bør inddrages, mener medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS Security.

Peter Kruse, teknisk direktør og medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS Security. | Foto: PR/CSIS Security

Danmark er langt fra klar til at håndtere de moderne digitale trusler, som i fremtiden risikerer at ramme både det offentlige og private virksomheder. Men skal vi i fremtiden være rustet til at håndtere cyberkriminalitet, skal emnet højere op på den politiske dagsorden.

Det skriver Peter Kruse, teknisk direktør og medstifter af sikkerhedsfirmaet CSIS Security, i et debatindlæg på Altinget.

Ifølge Peter Kruse har danske virksomheder, og i særdeleshed offentlige organisationer, ikke den tilstrækkelige modenhed til at håndtere fremtidens hackerangreb, som både kan komme fra en ene opportunistisk hacker såvel som statssponsorerede hackergrupper. Det kan i værste fald betyde store økonomiske tab og kollaps af kritisk infrastruktur, advarer Peter Kruse, som samtidig revser politikerne for at miste interessen, når nyheden om det seneste angreb fortager sig.

"Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det synes vi nemt at glemme mellem de cyberhændelser, som vi løbende har været vidner til over de seneste år. Når nyheden er væk, så taber den offentlige bestyrelse, altså vores regering og Folketinget, ofte interessen," skriver Peter Kruse i debatindlægget.

Han påpeger, at vi, vores brede digitalisering i samfundet til trods, er langt efter vores nabolande i forhold til vores modenhed på it-sikkerhedsområdet, og officielt indtager Danmark en 34. plads globalt på FN-agenturet ITU's liste med fokus på modenhed i at tackle cyberangreb.

It-kriminelle bliver mere aggressive: Rekrutterer danskere til fup-kundeservice 

Forsvarsminister er lun på at give mere magt til cyber-enhed 

Ondsindede hackere har øget fokus mod Danmark 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs