ITU lærer kommende studerende at programmere inden studiestart

Det er ikke alle ITU's kommende studerende på softwareudvikling og data science, der har prøvet at programmere før. Derfor holder universitetet en workshop inden studiestart.
Foto: PR/ITU
Foto: PR/ITU

Det er ikke et krav at kunne programmere for at komme ind på IT-Universitetets uddannelser, og derfor har universitetet netop afholdt en workshop, hvor de kommende studerende kan stifte bekendtskab med kodning.

"Der er to grupper blandt de studerende, der søger ind på softwareudvikling. Der er dem, der har prøvet at programmere derhjemme, og så en hel masse, der aldrig har programmeret før. Vi afholder BootIT for at sikre, at de studerende, som aldrig har programmeret før, får chancen for at snuse til det inden studiestart og dermed få en lidt blødere opstart. Det gør, at de undgår at føle sig bagud i forhold til nogle af de andre," siger Claus Brabrand, underviser på ITU til itu.dk.

Workshoppen med navnet Bootit varer tre dage og er målrettet studerende på softwareudvikling og data science helt uden programmeringserfaring.

En af deltagerne er Clara Fruergaard, som slet ikke havde set sig selv læse softwareudvikling.

"Jeg havde troet, at softwareudvikling var for nogle andre typer end mig, sådan nogle der kunne programmere i forvejen. Men så læste jeg om uddannelsen på hjemmesiden og syntes det lød spændende, fordi det var et mix af det kreative, det teknisk-logiske og også lidt business," forklarer hun til itu.dk.

Berneke: Når vi har så få kvindelige ansøgere, går vi glip af potentialet

Flere kvinder vil læse tekniske uddannelser på ITU 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også