ITWatch

Fransk finansminister lægger op til skrappere skattekrav for tech-selskaber

Globale tech-selskaber skal betale samme skatter som lokale franske og europæiske virksomheder, mener Frankrigs finansminister Bruno Le Maire.

/ritzau/AP/Thibault Camus
Bruno Le Maire (th) vil stille skrappere europæiske krav til international tech-selskabers skattebetalinger. Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Globale tech-selskaber, der benytter skattetænkning til at mindske betaling af lokale selskabsskatter, kan godt begynde at se sig over skulderen. I hvert fald hvis det står til Frankrigs finansminister Bruno Le Maire, der vil skrue op for europæiske skattekrav til tech-selskaber som Apple. Det skriver Børsen med henvisning til Bloomberg.

"Europa må forsvare sin økonomiske interesser mere håndfast – Kina gør det, USA gør det. Man kan ikke drage fordel af at have forretninger i Frankrig eller i Europa uden at betale de skatter som andre virksomheder – franske eller europæiske virksomheder – betaler," siger Bruno Le Maire til nyhedsbureauet Bloomberg.

Han vil tage debatten op på et ministermøde blandt de 28 EU-lande i Tallinn til september, hvor beskatning i en digital verden står på dagsordenen.

Den franske finansminister mener, at det går for langsomt med at udarbejde en europæisk aftale om beskatning. Derfor vil han i første omgang lave en fælles selskabsskat med Tyskland i 2018, der skal danne grundlag for en harmonisering blandt de 19 euro-lande.

Nye logoer i Skats it-systemer kan løbe op i 100 mio. kr.

Dansk skat holder kvalificeret arbejdskraft væk

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger