ITWatch

Fransk finansminister lægger op til skrappere skattekrav for tech-selskaber

Globale tech-selskaber skal betale samme skatter som lokale franske og europæiske virksomheder, mener Frankrigs finansminister Bruno Le Maire.

Bruno Le Maire (th) vil stille skrappere europæiske krav til international tech-selskabers skattebetalinger. | Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Globale tech-selskaber, der benytter skattetænkning til at mindske betaling af lokale selskabsskatter, kan godt begynde at se sig over skulderen. I hvert fald hvis det står til Frankrigs finansminister Bruno Le Maire, der vil skrue op for europæiske skattekrav til tech-selskaber som Apple. Det skriver Børsen med henvisning til Bloomberg.

"Europa må forsvare sin økonomiske interesser mere håndfast – Kina gør det, USA gør det. Man kan ikke drage fordel af at have forretninger i Frankrig eller i Europa uden at betale de skatter som andre virksomheder – franske eller europæiske virksomheder – betaler," siger Bruno Le Maire til nyhedsbureauet Bloomberg.

Han vil tage debatten op på et ministermøde blandt de 28 EU-lande i Tallinn til september, hvor beskatning i en digital verden står på dagsordenen.

Den franske finansminister mener, at det går for langsomt med at udarbejde en europæisk aftale om beskatning. Derfor vil han i første omgang lave en fælles selskabsskat med Tyskland i 2018, der skal danne grundlag for en harmonisering blandt de 19 euro-lande.

Nye logoer i Skats it-systemer kan løbe op i 100 mio. kr.  

Dansk skat holder kvalificeret arbejdskraft væk 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs