Claus Hjort: Vi er nødt til at gardere os mod cybertrusler

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen frygter, at et cyberangreb vil lamme centrale it-systemer. Derfor vil han give Center for Cybersikkerhed flere beføjelser.
Foto: /ritzau/Jens Henrik Daugaard/Arkiv
Foto: /ritzau/Jens Henrik Daugaard/Arkiv

Frygten for at fremmede magter vil påvirke den demokratiske debat i Danmark over internettet eller lamme centrale it-systemer i sundhedsvæsnet eller vores pensionsudbetalinger betyder, at forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) lægger op til at give Center for Cybersikkerhed bedre muligheder for øget overvågninger af it-trusler. Det skriver Berlingske.

"Jeg tænker, at Center for Cybersikkerhed skal have flere beføjelser, for jeg tror, det er vor tids største trussel mod vores samfund, vi står over for her. Der har altid været spionage, og fremmede magter har altid forsøgt at trænge ind i systemer. Men det, vi oplever, er, at man trænger ind i systemerne for at ødelægge dem og skabe kaos i landet," siger Claus Hjort Frederiksen (V) til Berlingske.

Han kalder den seneste uges debat, hvor en række politikere og it-sikkerhedseksperter har udtrykt bekymring over udsigten til, at Center for Cybersikkerhed får flere beføjelser til at overvåge danskerne, for "helt på månen".

Samtidig varsler han, at den årlige pris for at benytte Center for Cybersikkerheds såkaldte netsikkerhedstjeneste skal sænkes fra det nuværende niveau på 400.000 kr. for at udbrede brugen.

Cyber-chef svarer på kritik: Patientjournaler og interne mails er fredet 

S: Flere penge og mere overvågning i kamp mod cyberkriminalitet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også