Dansk skat holder kvalificeret arbejdskraft væk

It-branchen hungrer efter arbejdskraft, men rådgiverfirma advarer om, at Danmarks skatteniveau skræmmer udenlandske specialister væk
En it-ansat i et TDC-datacenter | Foto: PR/TDC
En it-ansat i et TDC-datacenter | Foto: PR/TDC

De danske skatter har konsekvenser, når virksomheder skal hyre specialiseret udenlandsk arbejdskraft, advarer rådgivningsfirmaet Pwc i Berlingske.

"Når vi taler med de danske virksomheders udenlandske jobkandidater, bliver det ofte nej på grund af skatten. Vi har en forskerskatteordning, der giver en mere tålelig skat i de første fem år. Det hjælper noget, men det er en stakket frist, for hvad sker der efter de fem år," spørger Per Ørtoft Jensen fra Pwc, der lever af at rådgive danske virksomheder, når de skal hente udlændinge til landet.

Udmeldingen fra Pwc sker med afsæt i en analyse fra Skatteministeriet, som viser, at skatten for højtlønnede på den sidst tjente krone er 55,8 pct. i Danmark uden afgifter. Det skal sættes over for, at den gennemsnitlige marginalskat i OECD-landene er på 47 pct., mens gennemsnittet for lande i EU er på 52 pct.

Manglen på arbejdskraft er stor blandt it-folk. En undersøgelse viste i juni, at hver anden dansk virksomhed sidste år havde problemer med at rekruttere it-ansatte, og tidligere har Berlingske beskrevet, at 43 pct. af danske it-virksomheder har måttet udskyde deres videreudvikling som følge af mangel på arbejdskraft.

Famly-direktør: Den største udfordring er mangel på dygtige medarbejdere 

Hver anden virksomhed kan ikke finde kvalificerede it-folk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også