ITWatch

Folketingsflertal vil åbne for persondatabøder til myndigheder

Et flertal i Folketinget vil gøre det muligt at idømme bøder til myndigheder og offentlige institutioner på lige fod med private virksomheder, som sjusker med persondata. Regeringen afviser og mener ikke det vil have en effekt.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K), mener ikke, man bør idømme offentlige myndigheder bøder for at sjuske med persondata. | Foto: /ritzau/Mads Nissen

Mens virksomheder med den kommende persondataforordning fra EU, som træder i kraft 25. maj næste år, risikerer bøder på op til 150 mio. kr. eller 4 pct. af deres omsætning, vil offentlige myndigheder muligvis kun risikere kritik - præcis som i dag.

Det skriver Politiken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs