Svensk mikrobørs skal gøre det nemmere for iværksættere at hente kapital

Erhvervsminister Brian Mikkelsen vil have flere mikrobørser til Danmark. Det skal sikre de danske iværksættere nemmere adgang til risikovillig kapital.
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) | Foto: PR
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) | Foto: PR

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har inviteret den svenske mikrobørs Aktietorget til Danmark i et forsøg på at skabe vilkår for de danske ivæksættere. Flere mikrobørser skal på sigt give danske iværksættere øget adgang til risikovillig kapital. Det skriver Børsen.

Håbet er, at en nemmere adgang til risikovillig kapital i Danmark vil mindske antallet af iværksætterselskaber, som vælger at lade sig notere i eksempelvis Sverige frem for Danmark, og ifølge Brian Mikkelsen kan en øget konkurrence på det danske marked afhjælpe netop det.

"De (mikrobørserne, red.) går ud og støvsuger, hvilke virksomheder er interessante, for at de kan blive børsnoteret og få kapital. De hjælper dem med at få kapital. Og det er det vigtigste," siger han.

Etablerer svenske Aktietorget sig i Danmark vil den skulle konkurrere med blandt andre de danske afdelinger af mikrobørserne First North og Nasdaq Nordic. Her hilser man konkurrencen velkommen, men mener ikke nødvendigvis det vil give det ønskede resultat, da det i sidste ende er op til rådgiverne.

"Der er ikke nogen konkurrence i dag, fordi der er meget få børsnoteringer at lave. Og jeg kan jo ikke lave dem alene - jeg skal have Danske Bank eller Nordea til det, og hvis de heller ikke synes, der er penge i det, er det svært," siger Carsten Borring, der er noteringschef hos Nasdaq i København til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også