ITWatch

S står vagt om det frie marked forud for nyt teleforlig

Staten skal holde sig fra at give tilskud til udrulning af eksempelvis bredbånd, men kan godt oprette lånepuljer. Det mener Socialdemokratiets Karin Gaarsted forud for forhandlinger om det nye teleforlig.

Socialdemokratiets Karin Gaarsted mener, at der skal være regler for, hvordan kommunerne kan hjælpe en god teledækning på vej.

Et nyt teleforlig skal videreføre de eksisterende grundprincipper om teknologineutralitet og en markedsbaseret udrulning. Det siger it- og teleordfører Karin Gaarsted fra Socialdemokratiet til Berlingske Business.

Hun vil arbejde for, at man skaber incitament til øgede investeringer fra telebranchen med det nye teleforlig, der skal forhandles på plads efter sommer som erstatning for det nuværende fra 1999.

"Vi kan hjælpe ved at lave lånepuljer som bredbåndspuljen, hvor der er behov for det. Lånepuljer er ikke tilskud, for tilskud skal ikke betales tilbage - og dér er min grænse. Tilskud spolerer langt mere, end de hjælper, fordi teleselskaberne - når der kommer en portion offentlige penge til rådighed - trækker følehornene til sig i det pågældende område og ikke gør sig umage med at investere dér," siger hun.

Karin Gaarsted vil også have regler for, hvordan kommunerne skal hjælpe en god dækning på vej ved eksempelvis ikke at tage overpris for leje af jord og sørge for hurtig sagsbehandling.

"Kommunerne kunne have stor gavn af en strategi for, hvordan bedre dækning løfter kommunen, i stedet for at spænde ben, som der desværre er mange eksempler på," siger Karin Gaarsted.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger