Skat har brug for "betydelig budgetudvidelse" til it-projekt

I et brev til Folketingets finansudvalg skriver skatteministeren, at et it-projekt "igen har behov for en betydelig budgetudvidelse". Det er anden gang dette ormråde kræver flere penge.
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
AF JAKOB SKOUBOE OG MALTE OXVIG

Skat har brug for nye penge til oprydningen af sit skandaleramte it-system. I et brev til Finansudvalget skriver skatteminister Karsten Lauritzen, at der igen er behov "for en betydelig budgetudvidelse for at muliggøre moderniseringen af en række indberetningsløsninger på det finansielle område."

Det fremgår af brevet, at pengene skal gå til Skats it-projekt eKapital.

I et aktstykke fremgår det, at skatteministeriet anmoder om Finansudvalgets "tilslutning til, at it-projektet eKapital fortsættes" og det sker med en udvidelse af "den totaløkonomiske ramme på 43,9 mio. kr. til i alt 126,3 mio kr."

"Det er yderst beklageligt," skriver skatteministeren.

Han skriver videre, at "behovet for udvidelse af den økonomiske ramme skyldes, at projektet er forsinket."

Det er det som følge af en række tekniske udfordringer, "der blandt andet vedrører de problemer, Skat desværre generelt har, når der skal udvikles it-systemer, der indbefatter integrationer til Skats gamle it-systemer," skriver ministeren.

Han skriver videre, at det har været svært at holde på de rette folk.

Ministeren skriver, at Skat har svært ved at at rekruttere og fastholde medarbejdere med de rette kompetencer.

"Forsinkelsen på hele 12 måneder skyldes, at projektets leverancer skal følge årsopgørelsen og dermed nu følger årsopgørelsen for 2017 i stedet for 2016," hedder det.

Skatteministeren skriver videre, at man, for at forhindre tilsvarende problemer, så arbejder skatteministeriet målrettet på at ændre de metoder, der anvendes til at udvikle nye it-systemer, "herunder også i lyset af erfaringerne med EFI," hedder det.

ITWatch forsøger at få en kommentar fra ministeren. Men fra ministeriet lyder det, at ministeren ingen kommentarer har til sagen.

Det er ikke første gang, eKapital skal tilføres nye penge. Således krævede løsningen sidste år en tilførsel af penge på dengang 27,4 mio. kr.

Udskældt it-projekt skal igen have flere penge

Skatteminister: Nyt it-system bliver ikke EFI om igen

Ministerier vil stramme op på manglende it-udbud efter kritik fra Rigsrevisionen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også