Dansk Metal-formand: Vi skal investere mere i robotter

Danske virksomheder er for fodslæbende, når det kommer til investeringer i ny teknologi. Formanden for Dansk Metal og medlem af Disruptionrådet Claus Jensen vil have flere investeringer i robotteknologi.
Claus Jensen er formand for Dansk Metal og medlam af Disruptionrådet. | Foto: /ritzau/Jens Dresling
Claus Jensen er formand for Dansk Metal og medlam af Disruptionrådet. | Foto: /ritzau/Jens Dresling

Der skal mere fart på den teknologiske udvikling i danske virksomheder. Ellers risikerer de at blive efterladt på perronen i konkurrencen med udenlandske aktører. Det fastslår formanden for Dansk Metal og medlem af Disruptionrådet Claus Jensen overfor Computerworld.

"Min frygt er, at vi ikke er risikovillige nok i Danmark, og jeg er bekymret for, at de danske virksomheder ikke investerer nok i ny teknologi. Det betyder, at vi mister momentum i forhold til andre lande," siger Claus Jensen til Computerworld.

Sakker vi agterud sammenlignet med andre lande, risikerer vi at miste danske industriarbejdspladser, lyder det fra fagforeningen.

Derfor er målsætningen hos Dansk Metal, at der skal installeres 5000 nye robotter i danske virksomheder i de kommende år. Det vil bringe Danmark på niveau med den teknologiske spydspids Sydkorea, når det kommer til antallet af robotter pr. industrimedarbejdere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også