ITWatch

Danmark får sin første tech-ambassadør i Silicon Valley

Casper Klynge, der er ambassadør i Indonesien, bliver den første ambassadør for teknologi og digitalisering.

Paul Sakuma/AP/POLFOTO
Foto: Paul Sakuma/AP/POLFOTO

Som noget nyt får Danmark nu en ambassadør for teknologi og digitalisering.

Det bliver den nuværende ambassadør i Indonesien, Casper Klynge, der skal arbejde på at styrke Danmarks internationale it-netværk.

Det sker med base i Silicon Valley i USA, men med hele verden som arbejdsplads.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) glæder sig over, at Danmark på den måde kan positionere sig endnu bedre på dette område.

"Det er afgørende for Danmark, at vi positionerer os bedst muligt i forhold til den hastige teknologiske udvikling i disse år."

"Teknologiudviklingen og digitaliseringen er i sin natur global – og den har enorm indflydelse på alle grene af vores samfund."

"Med tech-ambassadøren i spidsen skal vi opdyrke en tættere dialog med et bredt spektrum af tech-aktører – virksomheder, forskningsinstitutioner, lande, byer, myndigheder og organisationer," siger han i en kommentar til udnævnelsen på regeringen.dk.

43-årige Casper Klynge har før ambassadørjobbet i Indonesien været dansk ambassadør på Cypern.

Han har før det arbejdet mere end ti år i Udenrigsministeriet, ligesom han har engageret sig i digitaliseringsdagsordenen tidligere.

Han tiltræder den nye stilling efter sommerferien og vil foruden kontoret i Californien også blive støttet af et sekretariat i København.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger